Ga je mee naar Brazilië?

Ga je mee naar Brazilië?

0 Comments

Braziliaanse kaasbroodjes zijn de lekkerste

Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).

Paleo

De oplettende lezer weet dat ik voornamelijk Paleo eet, en dit recept valt daar beslist niet onder met al die kaas, maar wat is het heerlijk en wat kan ik heerlijk genieten van deze ‘zonde’. Ik doe dus maar net of dit binnen de 80/20 regel van Paleo valt ?

Heb je nog over?

Meestal zijn de bollen bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is er dan wel van af natuurlijk, maar ze zijn er zeker niet minder lekker op geworden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Braziliaanse kaasbroodjes
Braziliaanse kaasbollen
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Braziliaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Braziliaans
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
broodjes
Ingrediënten
Braziliaanse kaasbollen
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ik gebruik overigens meestal een mix van oude kaas, Gruyère en Parmezaanse kaas.
  3. Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor de keukenmachine, mixer, of je handen: het maakt allemaal niet uit, als je het maar snel doet want het is zaak om dit zo snel mogelijk in de oven te krijgen zodat je zo vlug mogelijk kunt genieten (wel een héél klein beetje af laten koelen anders wordt het een pijnlijke in plaats van goddelijke ervaring).
  4. Vet een muffin-tray in. Ik gebruik hiervoor graag een olie met vernevelaar (spuitbus dus). Schep met behulp van een juslepel (1 lepel) of eetlepel (2 lepels) een hoopje van het deeg in iedere uitsparing.
  5. Zet de tray in het midden van de oven (af en toe even kijken of ze niet te donker worden).

Probeer er maar eens van af te blijven!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.