Zelf caramels maken? Het moet eenvoudig zijn.

Zelf caramels maken? Het moet eenvoudig zijn.

Wie is er nu niet dol op die lekkere zachte caramels? Ik ken niemand in mijn omgeving die ze niet lust. Die heerlijke vierkante, verslavend lekkere, blokjes caramel. Of fudge. Of hoe je ze ook wilt noemen. Ik lust er in ieder geval wel pap van. En ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk kon zijn!

Ik was eigenlijk bezig met het maken van deze lekkere borstplaat, toen ik tot de ontdekking kwam dat ik helemaal geen room in huis had, maar wel gecondenseerde melk. Nou, dan maar wat anders maken en de ingrediënten voor de borstplaat even opzij zetten tot de boodschappen binnen zijn.

In eerste instantie vond ik een recept op internet van een dame die vertelde dat haar voormalige Ghanese vriend caramels maakte van alleen een blikje gecondenseerde melk. Dat leek me geweldig! Maar zoals je misschien al eerder hebt gelezen: ik ben niet zo handig met bakken. Dus dat werd niets. Daarna vond ik een recept met roomboter, bruine suiker en gecondenseerde melk. Dat ging al beter! Maar het was het nog niet helemaal, ik denk dat ik het bakken maar over ga laten aan anderen (hmz, zei ik dat niet al eerder?). Mijn caramels zagen er niet zo smakelijk uit als die van Laura’s Bakery. Sterker nog; het leken meer chocolade- of speculaasbrokken. Helaas…

Maar de smaak was geweldig! Dus niet helemaal een fiasco 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Caramels
caramels
Print
Voorbereiding 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
plak
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
plak
Ingrediënten
caramels
Print
Instructies
  1. Smelt de boter in een steelpan en laat de suiker hierin oplossen.
  2. Giet vervolgens de gecondenseerde melk erbij en laat het geheel carameliseren.
  3. Giet het mengsel in een vorm of op een plank met zilverfolie en laat het geheel goed afkoelen.
    caramels
  4. Het is kokend heet, dus probeer vooral niet te proeven! Je vingers en/of tong zullen je dankbaar zijn als je wacht.
  5. Snijd de caramels nu in blokjes of steek er vormpjes uit, net wat je leuk vindt.
Voedingswaarde
Caramels
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 1894 Calorieën uit Vetten 747
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 83g 128%
Verzadigd Vet 53g 265%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 22g
Cholesterol 266mg 89%
Natrium 532mg 22%
Kalium 1659mg 47%
Totaal Koolhydraten 265g 88%
Suikers 264g
Eiwitten 32g 64%
Vitamine A 49%
Vitamine C 16%
Calcium 115%
Ijzer 9%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.