De snelste en meest simpele salade ooit!

De snelste en meest simpele salade ooit!

0 Comments

Met dank aan mijn bonusdochter (dank je wel Valentine!) heb ik nu een salade die altijd en overal kan. Kon ik dat niet zelf bedenken dan? Blijkbaar niet hahaha en denk ik dan toch weer te moeilijk. Vaak wil ik de meest simpele dingen ook niet op de website zetten omdat ik denk “ja, dat kan iedereen toch?!” Dat ga ik vanaf nu gewoon anders doen. Vaak zijn de meest simpele dingen het mooist of het lekkerst. Dus waarom zou dat geen ‘ereplaatsje’ krijgen hier? Er is altijd wel iemand die er misschien zijn of haar voordeel mee kan doen.

Ik heb geen aandelen en wordt ook niet gesponsord, maar de ingrediënten haal ik bij de Lidl. Waarom? De croutons zijn net groter en smakelijker, de spekjes bakken net wat lekkerder uit, de kaas is al geschaafd en de sla hoeft niet eens gewassen te worden, die krijg je op kluit mee! Handig ook nog als je niet al te veel wil maken: je haalt er af wat je nodig hebt en zet de rest in een potje met water op je aanrecht. Leuk toch?!

Croutons uit een zakje?!

Je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf maken van oud brood, maar deze zijn erg lekker en natuurlijk ook nog eens extra makkelijk. En zeg nou zelf: met dit weer is het toch bijna een must! Maar goed, wil je het toch zelf maken: verwijder dan de korst van oud brood en snijd het brood in blokjes. Vermeng wat olie met bijvoorbeeld knoflook en smeer de broodblokjes er mee in. Bak ze dan in een droge koekenpan bruin en krokant. Of de oven, dat kan natuurlijk ook nog.

Basis

Kijk, als maaltijdsalade is dit natuurlijk wel een beetje karig, maar als basissalade bij bijvoorbeeld vlees of vis en gegrilde groenten word je een zeer gelukkig mens door deze salade te laten zoals hij is: simpel en superlekker! En oh ja, misschien vind je het wel lekker om er een typisch Franse dressing over te sprenkelen? Maak dan deze klassieker maar!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Supersimpele sla
basissalade
Print
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
basissalade
Print
Instructies
  1. Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin, op laag vuur, de spekjes tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en verspreid over een velletje keukenpapier. Laat afkoelen tot gebruik.
  2. Snijd de sla van het kluitje af. Lekker grof, we hebben kiezen om te kauwen!
  3. Strooi de helft (of minder zelfs) van het zakje croutons over de sla. (Ze hebben de smaak naturel, peper & zout of knoflook. Allemaal erg lekker en makkelijk.)
  4. Strooi er nu de kaas en spekjes over en klaar ben je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.