Een Franse klassieker: de quiche Lorraine

Een Franse klassieker: de quiche Lorraine

Het einde van het kampeerseizoen is dan nu toch werkelijk aangebroken. Vorige week was manlief bezig met bonuszoon om twee kampeerplekken winterklaar te maken en twee voortenten af te breken. Ondertussen was ik bezig in caravan 1 (schoonouders) om die leeg te halen en met de Franse slag schoon te maken. Met de Franse slag omdat mijn schoonmoeder de caravan elke week volledig sopt volgens mij. Nou ja, overdrijven mag best even een beetje. De caravan had in ieder geval bepaald geen grote beurt nodig.

Maar goed, dit weekend moest ook onze eigen caravan er aan geloven. Alles leeg, opgeruimd, Franse slag schoongemaakt (ik doe in het voorjaar wel de grote schoonmaak) en de auto ingepakt. Die lag bijna op de grond zo zwaar beladen was ‘ie. Om een lang verhaal kort te maken: koken zat er gewoonweg niet meer in! We waren gebroken. En dan is zo’n quiche Lorraine echt helemaal geweldig. Snel klaar, geen poespas en toch lekker.

En de volgende dag lauw een puntje als ontbijt of lunch is zo mogelijk nog lekkerder. Eigenlijk moet je deze quiche Lorraine gewoon ook niet warm eten…

Heb je nog restjes groente in huis en wil je een wat meer gevulde quiche? Maak dan deze restjes-quiche.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Quiche Lorraine
quiche lorraine
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
quiche
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
quiche
Ingrediënten
quiche lorraine
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Vet een quichevorm in en bestrooi eventueel met wat bloem. Leg de lap deeg er in. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Bak de spekblokjes een beetje uit en giet ze af of strooi ze op keukenpapier.
  4. Mix in een kom de eieren wat zout. Roer nu de room en paprikapoeder erdoor. Schep als laatste de kaas erdoor en kluts alles nog een keer goed.
  5. Haal de quichevorm uit de koelkast en verdeel de ham- en spekblokjes over de bodem. Schenk nu het eimengsel erover.
  6. Vouw het overhangende deeg terug naar binnen. En zet de schaal in het midden van de oven. De quiche is na ongeveer 45 minuten klaar.

Voedingswaarde
Quiche Lorraine
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 2828 Calorieën uit Vetten 1638
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 182g 280%
Verzadigd Vet 87g 435%
Meerv. Onverzadigd Vet 14g
Enkelv. Onverzadigd Vet 65g
Cholesterol 1248mg 416%
Natrium 7236mg 302%
Kalium 1742mg 50%
Totaal Koolhydraten 168g 56%
Voedingsvezels 9g 36%
Suikers 5g
Eiwitten 125g 250%
Vitamine A 89%
Vitamine C 60%
Calcium 95%
Ijzer 72%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.