Gazpacho: een lekker koud soepie!

Gazpacho: een lekker koud soepie!

Gazpacho is een koude Spaanse soep die je kunt eten als amuse, voorgerecht of gezellig bij de tapas kunt nuttigen. Van origine wordt het gemaakt van rauwe kruiden en groenten. Maar in de loop der tijd zijn er natuurlijk vele variaties op gemaakt. Dat kan en dat mag. Als je het maar ijskoud serveert. Lekker dorstlessend en bomvol met vitamines natuurlijk.

Croutons

Ik vind croutons altijd erg lekker in de soep. In warme, maar ook in koude soep. Je kunt ze heel makkelijk zelf maken door wat oud brood in blokjes te snijden en te bakken in roomboter met wat uitgeperste tenen knoflook. Ik zeg mjammie!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gazpacho
Print
Voorbereiding 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Print
Instructies
  1. Pel en halveer de tomaten. Snijd de ui fijn, maar niet snipperen. Snijd de paprika 's in stukjes en snijd de komkommers in plakjes (nadat je ze geschild hebt natuurlijk).
  2. Doe de tomaten, knoflook, een paprika, een komkommer, de helft van de ui, olijfolie en azijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg steeds een klein beetje koud water toe, net zolang tot de soep de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de gazpacho ijskoud en zet de overgebleven ui, komkommer en paprika er in bakjes naast. Men kan dan zelf nog beslissen of ze er wat van aan de soep toe willen voegen. Ik ben dol op rucola en heb dus wat blaadjes toegevoegd.
Voedingswaarde
Gazpacho
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 97 Calorieën uit Vetten 63
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 7g 11%
Verzadigd Vet 1g 5%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 5g
Natrium 8mg 0%
Kalium 386mg 11%
Totaal Koolhydraten 9g 3%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 5g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 25%
Vitamine C 76%
Calcium 2%
Ijzer 3%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 


Gerelateerde berichten

Slowcooker: Gehaktballen in tomatensaus

Slowcooker: Gehaktballen in tomatensaus

Toen ik nog een tajine had maakte ik wel eens gehaktballen in tomatensaus. Door de gehakt mengde ik dan fijngesneden soepgroenten. Deze ballen braadde ik vervolgens even snel aan en legde ze daarna in de tajine. Ik roerde wat Italiaanse kruiden door een pot passata, goot […]

Gegratineerde aardappelschotel uit Spanje

Gegratineerde aardappelschotel uit Spanje

Deze gegratineerde aardappelschotel is echt verrukkelijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. De saus alleen al moet toch wel zo’n anderhalf uur staan pruttelen. Maar ondertussen kun je wel lekker wegdromen bij een reisgids over Spanje. De saus is overigens ook […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.