Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Het was zondag en ik had geen boodschappen gedaan. Wel lag er nog 300 gram gehakt in de koelkast wat op moest. Geen idee wat we zouden eten, maar het was wel duidelijk dat ik geen boodschappen ging doen. Ik had overal spierpijn en was eigenlijk doodmoe.

Wat had ik in huis?

Nou, ik was zelfs te beroerd om te gaan kijken, maar ham, gehakt, uien, bladerdeeg, frites wist ik blindelings te vinden. En er stond ook nog een blik biologische gepelde tomaten.

“Eerst maar eens dat gehakt pletten en beleggen, dan komt er vanzelf wel een idee”, dacht ik nog. En eerlijk waar, het idee kwam nog ook! Richting manlievv riep ik “als het niet te eten is, laten we wel wat komen!” Als ik dat roep, dan heb ik dus echt geen zin en echt geen puf.

Lekker zeg!

Maar zoals dat vaak gaat wanneer ik geen zin heb: het was heerlijk! En ik was blij dat ik ondertussen had opgeschreven wat ik zo’n beetje had geklungeld. Parmezaanse kaas, walnoten en sriracha moet je zelf maar even kijken hoeveel je daar van gebruikt. Dat was een beetje gokken.

Raspen of snijden?

Doe het veilig en gebruik een snijbestendige handschoen. Tenminste, dat vindt manlievv. Hij heeft zo’n handschoen voor me besteld. Toen ik het net had uitgepakt heb ik eerst heel hard gelachen, hem toen uitgelachen, vervolgens ben ik gewoon gaan raspen (ja, ook in mijn vingers) en daarna ben ik de handschoen maar gaan bekijken. Oke, voor snijden is het echt een onding en zal ik hem nooit gaan gebruiken, snij ook eigenlijk nooit in mijn vingers. Maar die vlijmscherpe rasp? Daar gebruik ik nu vol trots deze snijbestendige handschoen bij.

Frites

Ik gaf er lekker makkelijk frites uit de airfryer bij!

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gehakt onder een bladerdeegdakje
gehakt onder bladerdeegdakje
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gehakt onder bladerdeegdakje
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Druk het gehakt plat tot en een flinke lap hebt. Leg de twee plakjes ham erop. Druppel her en der flink met de sriracha. Ik hou wel van pittig, maar jij misschien niet. Hak de walnoten fijner en strooi over de ham. Rasp de kaas erboven en verdeel dat een beetje.
    gehakt onderbladerdeegdakje
  3. Rol het geheel op tot een soort rollade. Pel de ui en snijd de ene helft in grove stukken. Leg de gehaktrollade in een ovenschaal en schep de uien er omheen.
  4. Zet de ovenschaal in de oven en laat dat daar staan tot het gehakt gaar is en een mooi bruin kleurtje heeft. Keer het regelmatig om.
  5. Snipper de rest van de ui en fruit dat in de olie tot het glazig is. Schep er dan de oregano en knoflookpoeder door. Bak het even mee. Giet nu de tomaten erbij en laat dit lekker pruttelen. De saus is klaar als de tomaten helemaal uit elkaar gevallen zijn, of makkelijk te prakken.
    gehakt onder bladerdeegdakje
  6. Als het bijna klaar is leg je het bladerdeeg over het gehakt. Zodra dit mooi bruin is, is je gehakt onder een dakje klaar.
Voedingswaarde
Gehakt onder een bladerdeegdakje
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 750 Calorieën uit Vetten 432
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 48g 74%
Verzadigd Vet 15g 75%
Meerv. Onverzadigd Vet 8g
Enkelv. Onverzadigd Vet 20g
Cholesterol 161mg 54%
Natrium 1293mg 54%
Kalium 715mg 20%
Totaal Koolhydraten 25g 8%
Voedingsvezels 6g 24%
Suikers 11g
Eiwitten 53g 106%
Vitamine A 20%
Vitamine C 33%
Calcium 28%
Ijzer 44%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 

 



Gerelateerde berichten

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als met de meeste recepten uit deze keuken, lijkt het ingewikkelder dan het is. Er zijn vaak een hoop ingrediënten, maar als je goed leest […]

Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Je kent het wel: het is weekend en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar wel trek in wat lekkers! Je kunt dan een pizza halen bij de supermarkt of een pizza bestellen bij één van de vele pizzabezorgers die ons land rijk […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.