Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus

Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus

Deze gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus maakte ik nadat ik het nieuwste boek van Nigella binnen kreeg. Zij heeft altijd orzopasta in haar voorraadkast. Ik niet. Het is een pasta die gaart in soepen/bouillon en dat eet ik nu eenmaal zelden. Daarnaast gebruikte zij rode vermout en ook dat heb ik niet in huis. Drinkt iemand nog vermout? Al eeuwen niet meer van gehoord hihi. Ik maakte het dus op mijn eigen manier, met de ingrediënten die ik wel in huis had. En eerlijk gezegd denk ik dat het haar goedkeuring wel zou krijgen 🙂

Le Creuset

Ik koos eigenlijk voor dit recept vanwege de foto. Een lekker eenpansgerecht in een Le Creuset pan, kleur Marseille. Laat ik die nou wel in de kast hebben staan! Wil je meer weten van het nieuwe boek van Nigella, kijk dan even hier. Daar vind je ook een link naar Bol.com zodat je het boek zou kunnen bestellen, je zult er geen spijt van krijgen. (Nee, ik heb geen aandelen!)

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus
gehaktballetjes en fusilli
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
Voor de saus
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
Voor de saus
gehaktballetjes en fusilli
Print
Instructies
  1. Hak de peterselie en knoflook fijn. Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een grote kom en meng goed en snel door met koele handen.
  2. Draai gehaktballetjes ter grootte van een kleine walnoot. Gebruik je net als ik een (eetlepel) maatschep, dan krijg je er ca. 35 balletjes uit.
  3. Neem een pan die groot genoeg is om de gehaktballetjes en pasta in te maken. Snipper de ui. Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui in tien minuten, tot het zacht en glazig is.
  4. Roer er dan de peterselie en oregano door en bak even een minuutje mee. Voeg de rode wijn toe en laat alles een minuutje pruttelen.
  5. Voeg dan de blikken tomaat toe. Strooi het zout erover en roer even door. Breng het aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus zo even pruttelen.
  6. Leg dan de gehaktballetjes in de saus en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 20 minuten pruttelen. Roer de balletjes af en toe even om. Kook nu de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Als de gehaktballetjes gaar zijn voeg je de pasta toe. Goed doorroeren en laat het geheel nog een vijf minuten op laag vuur pruttelen.
  8. Bestrooi de pasta vlak voor het serveren met wat fijngehakte peterselie en zet er een schaaltje met geraspte Parmezaanse kaas bij.
Tip

Heb jij wel orzopasta in huis? Giet dan een liter water bij de tomatensaus want de pasta moet daar dan in garen.

Voedingswaarde
Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 658 Calorieën uit Vetten 243
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 27g 42%
Verzadigd Vet 9g 45%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 13g
Cholesterol 135mg 45%
Natrium 1922mg 80%
Kalium 519mg 15%
Totaal Koolhydraten 59g 20%
Voedingsvezels 6g 24%
Suikers 8g
Eiwitten 40g 80%
Vitamine A 22%
Vitamine C 26%
Calcium 19%
Ijzer 41%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 


Related Posts

Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

Deze pasta Boursin staat al jaren op nummer 1 hier in huis. Heel veel simpeler dan dit kun je het haast niet krijgen. En ik krijg iedere keer weer te horen dat het zo ontzettend lekker is. Het grappige is dat de kinderen dit nu […]

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *