Briozza of Pizzoche? Deze gevulde brioche is in ieder geval heerlijk!

Briozza of Pizzoche? Deze gevulde brioche is in ieder geval heerlijk!

Toen ik onlangs terug kwam uit Frankrijk had ik mijn auto weer gevuld met kruimeldeeg, bladerdeeg, filodeeg en wat broodjes voor onderweg. Daarnaast nam ik ook een brioche mee, met het idee dat ik daar vast wel wat van kon gaan maken. Maar ja, zo’n brood blijft natuurlijk niet eeuwig goed, dus na wat gepieker bedacht ik me dat ik er wel een ovenschotel met gehakt van kon gaan maken.

Wat is een brioche eigenlijk

Brioche hangt een beetje tussen brood en cake in. Je kunt het eten met beleg zoals je een broodje zou eten, maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld jam en slagroom. Dan wordt het al meer een taartje. Uiteraard leent een oud stuk brioche zich ook uitstekend om er wentelteefjes van te maken. Het is vrij lang houdbaar en is van origine een rond bolvormig brood met een bolletje er bovenop. Maar tegenwoordig zie je ze ook als kleine broodjes of als langwerpige broden. Wil je zelf een brioche maken? Kijk dan eens in Pauline’s Keuken. Voor mijn recept gebruik ik een kant en klaar langwerpige brioche.

Met salade?

Ik gaf er een salade bij van ijsbergsla, boterbonen, mais, Parmezaanse kaas en zelfgemaakt croutons. Die maak je heel makkelijk zelf door oud brood in blokjes te snijden en met wat olie en eventueel kruiden of knoflook op een bakplaat te leggen en in de oven te roosteren. Heerlijk!

Ik ga voor Briozza. En jij?

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Brioche gevuld met gehakt
gevulde brioche
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
gevulde brioche
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Snijd de brioche doormidden. Besmeer de onderste helft met pesto en leg deze in een (beetje) ingevette ovenschaal.
  3. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen. Verdeel ongeveer de helft van de ui over de onderkant van het brood.
    gevulde brioche
  4. Verwarm in een braadpan een beetje olijfolie en fruit hierin de overgebleven ui en pers hier de knoflook boven uit. Voeg daar gehakt, sambal, kruiden en de tomatenpuree aan toe. Bak het op middelhoog vuur rul. Breng op smaak met peper en zout.
    gevulde brioche
  5. Schep het gehakt met een "zeefschep" uit de pan en verdeel over de brioche. Strooi hier wat Parmezaanse kaas over.
    gevulde brioche
  6. Druk de bovenkant van de brioche een beetje plat en leg op het brood. Snijd de mozzarella in plakken en leg dat bovenop. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
    gevulde brioche
  7. Zet de ovenschaal een half uur in de oven. Blijf wel opletten dat het niet te hard gaat.
  8. Serveer met een lekkere frisse (ijsberg)salade.
Voedingswaarde
Brioche gevuld met gehakt
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 1224 Calorieën uit Vetten 540
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 60g 92%
Verzadigd Vet 20g 100%
Meerv. Onverzadigd Vet 8g
Enkelv. Onverzadigd Vet 26g
Cholesterol 325mg 108%
Natrium 1692mg 71%
Kalium 981mg 28%
Totaal Koolhydraten 102g 34%
Voedingsvezels 5g 20%
Suikers 20g
Eiwitten 65g 130%
Vitamine A 33%
Vitamine C 16%
Calcium 50%
Ijzer 62%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als met de meeste recepten uit deze keuken, lijkt het ingewikkelder dan het is. Er zijn vaak een hoop ingrediënten, maar als je goed leest […]

Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Het was zondag en ik had geen boodschappen gedaan. Wel lag er nog 300 gram gehakt in de koelkast wat op moest. Geen idee wat we zouden eten, maar het was wel duidelijk dat ik geen boodschappen ging doen. Ik had overal spierpijn en was […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.