Gevulde gehaktrol omwikkeld met spek: alleen voor de echte vleesliefhebber!

Gevulde gehaktrol omwikkeld met spek: alleen voor de echte vleesliefhebber!

Ken je dat? Bij alle recepten die je tegenkomt op Facebook klik je op “save”. Dan heb je toch een waslijst die je eens in de week af moet lopen. Je moet de boel wel een beetje bijhouden tenslotte. Toen kwam ik deze vleesrol tegen.

Tasty

Maar dit recept, wat ik via Tasty bewaarde, is toch wel zo’n blijvertje! Ik wil het dan ook graag met jullie delen. Je moet wel een vleesliefhebber zijn en een beetje geduld hebben, maar dan heb je me toch ook een overheerlijke vleesrol voor zeker zes personen of voor twee dagen. Of 1 dag en lunch, of borrelhapje of… nou ja, je begrijpt het al: deze rol is overal en altijd lekker, zowel koud als warm!
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Gevulde gehaktrol omwikkeld met spek
gehaktrol
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 50 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gehaktrol
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven tot ca. 200°C.
  2. Maak het gehakt aan met de kruiden zoals je bent gewend.
  3. Leg een groot vel bakpapier op het aanrecht en leg hier de bal gehakt op. Maak er een grote vierkante lap van.
  4. Leg hier nu plakjes ham ham op, maar laat de randen vrij.
  5. Strooi er een laagje geraspte kaas over en verdeel er een of twee flinke handen spinazie over.
  6. Druk alles goed plat en rol - met behulp van het bakpapier - tot een grote rol.
  7. Druk de rand goed aan en vouw de uiteinden dicht.
  8. Wikkel de rol nu in ontbijtspek en rol het geheel in zilverfolie.
  9. Leg de vleesrol nu in een ovenschaal en laat het ongeveer 25 minuten in de oven liggen, draai halverwege de tijd om. Na ongeveer 25 minuten even kijken of het gehakt al een beetje gaar is. Als het wat stevig aanvoelt is het goed. Verwijder dan de folie.
  10. Leg de rol nu op een taartrooster en zet het geheel op de bakplaat in de oven, zodat het vet opgevangen kan worden.
  11. Keer de vleesrol af en toe om. Zodra het spek mooi krokant is kun je het opdienen.
Tip

De spinazie slinkt heel erg, je moet er dus echt wel groente bij serveren. Lekker met frietjes of gebakken aardappeltjes.

Voedingswaarde
Gevulde gehaktrol omwikkeld met spek
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 800 Calorieën uit Vetten 486
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 54g 83%
Verzadigd Vet 21g 105%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 22g
Cholesterol 227mg 76%
Natrium 2065mg 86%
Kalium 1365mg 39%
Totaal Koolhydraten 5g 2%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 0.4g
Eiwitten 70g 140%
Vitamine A 192%
Vitamine C 49%
Calcium 26%
Ijzer 40%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
koken & tafelen algemeen

Gerelateerde berichten

Spinaziemuffins in de lunchtrommel

Spinaziemuffins in de lunchtrommel

Voor als je eens wat anders wilt dan de standaard bruine boterham met kaas: overheerlijke spinaziemuffins.

Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

Vroeger moest ik absoluut niet denken aan zuurkool. Tegenwoordig vind ik het heerlijk: rauw op een broodje met worst, stamppot met spekjes, jus en een flink stuk worst. Maar onderstaand recept is ook ongeloveloos lekker! Mijn collega gaf me dit recept een aantal weken geleden […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.