Hou jij ook zo van pesto?

Hou jij ook zo van pesto?

Volgens mij ben ik er zo dol op dat ik overal potjes pesto tegenkom in huis. Nou ja, in de koelkast en in de voorraadkast. Zo veel, dat ik besloot om ze allemaal maar op te gaan maken voordat ze over datum zijn. Zo kwam het dat ik deze week voor de tweede keer deze gevulde kip ging eten.

Zelf maken

Natuurlijk is zelfgemaakte pesto lekkerder. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar je hebt niet altijd de tijd ervoor. Daarnaast ga ik natuurlijk niet al die potjes weggooien hè?! Maar goed wil je het wel zelf maken lees dan even door. Ik gooi alles op gevoel er in en niet met aangegeven lepels, cups of grammen. En het lekkerste is het wanneer je een vijzel gebruikt! Maar goed, dan ben je wel even zoet, dus we nemen de snelle variant: keukenmachine of staafmixer. Neem een lading basilicum (blaadjes en steeltjes want we gooien niets weg), snijd Parmezaanse kaas in kleine stukjes of rasp het (maar waarom zou je) en natuurlijk een goede olijfolie. Ja, ook pijnboompitjes moeten erin. Maar ik zou ze even in een droge koekenpan bakken dan hebben ze een wat meer uitgesproken smaak. Lekker! Nou, alles in de bak gegooid? Aanzetten dan maar tot de gewenste dikte. Ik hou wel van nog een stukje her en der. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

Het haasje

Je snijd de haasjes van de kipfilet. Je weet wel, dat stukje wat er maar een beetje los bij hangt. Als je daar op gaat staan rammen sla je het nl. stuk en kun je er verder nog vrij weinig mee. Dat heb je dus opzij gelegd en dan… ik maak er een lekker snackje van voor ‘s avonds bij tv (in de airfryer!).

Serveren met…

Zelf ben ik dol op pasta pesto. Maar je kunt er natuurlijk ook een andere pasta bij geven of een tomatensalade. of Allebei. Deze gevulde kip is zo lekker dat het eigenijk overal wel bij past. Bijna dan…

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Hou jij ook zo van pesto?
gevulde kip met pesto
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
gevulde kip met pesto
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Snijd de haasjes van de kipfilet en leg opzij. Sla de kipfilets plat met een vleeshamer, koekenpan, vuist of wat je dan ook in huis hebt. Als ze maar plat worden.
  3. Schep op iedere kipfilet een flinke theelepel pesto en smeer dat uit. Strooi de kaas erover.
  4. Verdeel de ontbijtspek in twee delen en leg ze dakpansgewijs neer. Leg de kipfilet erop en vouw ze in de lengte dicht. Sla nu de plakjes ontbijtspek er om heen, zodat je een gesloten pakketje krijgt.
  5. Smeer een ovenschaal of braadslee in met wat olijfolie en leg de kippakketjes erin. Schuif de schaal in de oven en laat het ca. 20 minuten staan. Doe desnoods de laatste vijf minuten de grill even aan en verplaats de schaal naar boven.
Voedingswaarde
Hou jij ook zo van pesto?
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 849 Calorieën uit Vetten 540
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 60g 92%
Verzadigd Vet 17g 85%
Meerv. Onverzadigd Vet 6g
Enkelv. Onverzadigd Vet 22g
Cholesterol 208mg 69%
Natrium 2331mg 97%
Kalium 728mg 21%
Totaal Koolhydraten 3g 1%
Suikers 1g
Eiwitten 70g 140%
Vitamine A 9%
Calcium 17%
Ijzer 9%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *