Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Gevulde paprika’s uit de slowcooker

Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika’s zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika’s? Ik heb het al vele keren gemaakt, maar telkens staat me de hardheid van het velletje van de paprika’s tegen. Daarnaast vind ik dat de sterke smaak van de paprika’s gaat overheersen op de vulling. Rauwe paprika’s vind ik echt lekker (al dan niet met een dip), maar paprika’s uit de oven hebben een bepaalde sterke smaak die ik niet blief. Maar ja, paprika’s waren in de aanbieding, dus toch maar weer proberen.

Deze keer besloot ik voor gemak te gaan. Zowel met de ingrediënten als met de bereiding. Mijn slowcooker mocht het werk doen. Helaas heb ik geen uitgestelde timer-functie en ik was vergeten er een timer op te zetten. Dus na 8 uur op low en nog eens 3 uur op de warmhoudfunctie zagen de paprika’s er niet meer zo fris en fruitig uit als wanneer ze uit de oven komen. Maar het resultaat was succesvol! Ik weet nu namelijk wat ik voornamelijk “vies” vind aan paprika’s uit de oven: het velletje! Die haal je er zo van af als ze uit de slowcooker komen; probleem opgelost.

Voortaan eten wij dus alleen nog gevulde paprika’s uit de slowcooker. Maar dan let ik even beter op de tijd hihi.

Alles zit erin: bonen, vlees, groenten. Eigenlijk hoef je er dus niets bij te eten, alhoewel het wel een kale bedoening is op je bord. Dus wil je die leegte toch opvullen, geef er dan rijst of een frisse salade bij.

Variatie voor gevulde paprika’s

Gebruik een andere zak met k-e-k gesneden groenten, vervang rundergehakt door kip(gehakt) en kook rijst. Vul de paprika’s dan met deze groenten, gemixt met kip(gehakt) en rijst.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gevulde paprika's uit de slowcooker
gevulde paprika's
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
gevulde paprika's
Print
Instructies
  1. Snijd de kapjes van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Indien nodig ook een beetje van de onderkant afsnijden, zodat de paprika's kunnen staan.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de basilicum klein.
  3. Mix gehakt, uien, knoflook en Mexicaanse groenten goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Vul de paprika's met het mengsel en zet ze in de slowcooker.
  5. Heb je meer vulling dan paprika? Leg de vulling dan op de bodem van de slowcooker. Giet de pastasaus eroverheen.
    gevulde paprika's
  6. Zet de slowcooker op low en de timer op 8 uur.

Voedingswaarde
Gevulde paprika's uit de slowcooker
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 586 Calorieën uit Vetten 243
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 27g 42%
Verzadigd Vet 10g 50%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 12g
Cholesterol 134mg 45%
Natrium 642mg 27%
Kalium 1305mg 37%
Totaal Koolhydraten 39g 13%
Voedingsvezels 9g 36%
Suikers 15g
Eiwitten 46g 92%
Vitamine A 113%
Vitamine C 598%
Calcium 10%
Ijzer 36%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als met de meeste recepten uit deze keuken, lijkt het ingewikkelder dan het is. Er zijn vaak een hoop ingrediënten, maar als je goed leest […]

Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

Het was zondag en ik had geen boodschappen gedaan. Wel lag er nog 300 gram gehakt in de koelkast wat op moest. Geen idee wat we zouden eten, maar het was wel duidelijk dat ik geen boodschappen ging doen. Ik had overal spierpijn en was […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.