Groene paprika cappuccino: dat is nog eens lekker!

Groene paprika cappuccino: dat is nog eens lekker!

Wil je eens een ander soepje vooraf serveren dan is deze groene paprika cappuccino echt een geweldige binnenkomer! Schenk het in mooie glazen en lepel de room erover als ware het de schuimige melkkraag van een cappuccino.

Trots

Afgelopen kerst waren we uitgenodigd bij dochterlievv en schoonzoon. Nu moet je weten dat dochterlievv nooit kookte; geen zin, geen interesse, geen trek of … nou ja, wat het ook was. Ze stond in ieder geval niet in de keuken. PUNT. Schoonzoon kookte en af en toe sneed dochterlievv iets. Dat was wat ik ervan begreep. Groot was dan ook de verbazing toen ze zelf alles had gemaakt tijdens de feestdagen! Ze had zelfs vlees bereid, terwijl ze vegetariër is en dus ook niet weet hoe ze vlees zou moeten bereiden of hoe het zou moeten smaken. Het was heerlijk! Maar deze groene paprika cappuccino vond ik zo bijzonder en lekker dat ik het recept graag met je deel.

Variëren

Hou je niet zo van paprika of wil je wel eens iets anders proberen? Deze groene paprika cappuccino is natuurlijk ook ontzettend lekker als je het gaat maken van wortel, pompoen of tomaat om maar eens iets te noemen. En is het zomer? Dan maak je toch gewoon een lekkere koude variant van bijvoorbeeld aardbeiden, frambozen of kersen?! Mogelijkheden te over.

Goed begin

Het is dus een geweldig voorgerecht tijdens de feestdagen of als je eens wilt uitsloven. Maar als je de room weglaat heb je ook een supergezonde soep die past bij goede voornemens als ‘gezonder eten’ of ‘afvallen’. Ik zeg doe er je voordeel mee!

 

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Groene paprika cappuccino
paprika cappuccino
Print
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
paprika cappuccino
Print
Instructies
  1. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de paprika en ui, ongeveer vijf minuten. Schep regelmatig om. Schenk dan de wijn erbij en laat het ongeveer 10 minuten koken.
  3. Hak ondertussen de blaadjes van de basilicum fijn en klop de slagroom met een snufje zout tot het een dikke vloeibare room is geworden. Schep de fijngehakte basilicum erdoor.
  4. Breng het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Pureer ondertussen de paprika en ui (met kookvocht) en breng het op smaak met versgemalen peper en wat zout.
  5. Je kunt de soep nu zeven, maar persoonlijk vind ik een beetje 'bite' wel lekker dus zeven is niet per sé nodig.
  6. Verwarm de soep indien deze teveel is afgekoeld en schenk in vier mooie glazen. Schenk de room bovenop de soep, zodat het lijkt op een cappuccino. Serveer direct.
Voedingswaarde
Groene paprika cappuccino
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 559 Calorieën uit Vetten 324
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 36g 55%
Verzadigd Vet 11g 55%
Meerv. Onverzadigd Vet 11g
Enkelv. Onverzadigd Vet 12g
Cholesterol 44mg 15%
Natrium 53mg 2%
Kalium 2781mg 79%
Totaal Koolhydraten 68g 23%
Voedingsvezels 43g 172%
Suikers 13g
Eiwitten 18g 36%
Vitamine A 1199%
Vitamine C 138%
Calcium 27%
Ijzer 152%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Gerelateerde berichten

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Toen wij nog regelmatig naar “onze Surinees” gingen, kregen we altijd een bakje met geroosterde kikkererwten. Zalig vond ik dat. Maar helaas, de Surinees besloot juwelier te worden en zijn vrouw (de kok) kon haar keuken sluiten. Toen moest ik zelf aan de slag.  De […]

Lunch met een Italiaans tintje

Lunch met een Italiaans tintje

De boterham met kaas kennen we nu wel. Net als het soepje of de salade. Soms wil je wel eens wat anders. Dan is deze lunch met een Italiaans tintje misschien wel wat voor je. Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Lunch […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.