Hot curry kip met mangosalade

Hot curry kip met mangosalade

0 Comments

Vanmorgen kwam ik mijn collega tegen bij de kopieermachine en ze was in opperbeste stemming. Ze was bezig een recept met hot curry, kip en mango te scannen, want ze had nu toch wel iets zo ontzettend lekkers gegeten, dat moest ze delen! Nou, ik was zeer benieuwd en besloot om maar gelijk vanavond te gaan maken. Ze had niets te veel gezegd: het is nu al mijn favoriet!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Hot curry kip met mangosalade
hot curry kip
Print
Porties
personen
Ingrediënten
Hot curry kip
Dressing
Salade
Porties
personen
Ingrediënten
Hot curry kip
Dressing
Salade
hot curry kip
Print
Instructies
Hot curry kip
  1. Verwarm de oven tot 200℃.
  2. Snijd de kipfilets in acht grote stukken.
  3. Neem een ovenschaal en doe daar de kip, olijfolie, beetje zout en currypoeder in. Schep alles heel goed door elkaar.
  4. Zet de schaal 20 minuten in de oven. Daarna uit de oven halen en een beetje af laten koelen.
Dressing
  1. Maak ondertussen de dressing van de Griekse yoghurt, mango chutney en het sap en rasp van een halve limoen. Schep er 1 tl hot curry poeder bij en roer flink.
  2. Mocht het nog wat te dik zijn voeg dan gewoon wat water toe.
Salade
  1. Drapeer de bladeren van de sla in een grote schaal.
  2. Snijd de stukken kip in reepjes, de rode ui in zeer dunne ringen en de mango in kleine stukjes en leg dit op de sla.
  3. Tot slot de sesamzaadjes roosteren in een droge koekenpan. Strooi dit over de salade.

Gerelateerde berichten

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou […]

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.