Deze “ijs Shanghai” of “Susu Roos” is overheerlijk zoet en verfrissend

Deze “ijs Shanghai” of “Susu Roos” is overheerlijk zoet en verfrissend

Is het nu echt heel erg warm dan kan ik je dit drankje van harte aanbevelen. En natuurlijk kun je met het fruit variëren zoveel je wilt: mango, jackfruit, ananas, druiven of een mix van alles: niets is te gek voor dit heerlijke drankje. Ik was lui en maakte gebruik van een blik litchi’s. Zo lekker!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
IJs Shanghai / Susu Roos (soesoe roos)
Er staan geen maten bij, het gaat heel erg op smaak. Gewoon tussendoor proeven 😉
IJs Shanghai
Print
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
IJs Shanghai
Print
Instructies
  1. Was en/of schil het fruit en snijd in stukjes (heb je nu echt geen zin: neem dan bijvoorbeeld een blik gemengd fruit).
  2. Pak een schone theedoek en leg hierop de ijsblokjes. Bind de theedoek als was het een knapzak bij elkaar, en sla deze tegen de buitenmuur tot het ijs goed verkruimeld is.
  3. Vul een aantal glazen met fruit en schenk hier vervolgens de siroop, gecondenseerde melk en kokosmelk overheen. Vul het glas voor de rest met ijskoud water en een schep crushed ice.



Gerelateerde berichten

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart! Paleo en dus glutenvrij […]

Mosselen met een Indonesisch tintje

Mosselen met een Indonesisch tintje

Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal begin juli met de nieuwe oogst. De exacte startdatum van het seizoen is afhankelijk van het aanbod en de kwaliteit van de mosselen, wat weer samenhangt met het weer in het voorjaar. In […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.