De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als met de meeste recepten uit deze keuken, lijkt het ingewikkelder dan het is. Er zijn vaak een hoop ingrediënten, maar als je goed leest dan zie je dat het eigenlijk heel simpel is om deze Indische saucijzenbroodjes te maken. Ik maak ze voortaan in ieder geval lekker zelf. Sterker nog: ik heb er nu een aantal in de vriezer liggen.

En voor de Airfryer liefhebber: jazeker, het kan ook gewoon in de airfryer! Net als deze lekkere (Hollandse) frikandelbroodjes overigens.

Als snack(je)

Je kunt de broodjes natuurlijk ook voordat je ze in de oven stopt, in tweeën hakken: dan heb je – duh – 20 saucijzenbroodjes. Handig als je een feestje geeft waarbij er nog veel meer hapjes op tafel komen. Zo kan iedereen genieten van jouw kookkunsten zonder dat ze direct vol zitten en de rest niet meer willen/kunnen proeven.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Indische saucijzenbroodjes
Indische saucijzenbroodjes
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
stuks
Ingrediënten
Indische saucijzenbroodjes
Print
Instructies
  1. Pel en snipper de ui. Snijd de bosui in dunne (halve) ringetjes. Snijd de knoflook piepklein of gebruik een knoflookpers. Vermaal de trassi tot een poeder.
  2. Meng de gehakt met het ei, kokos en bosui.
  3. Fruit de ui tezamen met de trassi in wat olie, een minuutje op niet al te hoog vuur, tot de ui glazig is geworden. Voeg dan de knoflook, sambal, zout, peper, nootmuskaat, ketoembar en djahe toe. Fruit dit nog een minuutje mee en doe daarna het vuur uit.
  4. Roer nu de gula djawa en ketjap door het mengsel. Kieper dit op een bord en spreid het een beetje uit om af te laten koelen.
  5. Zodra dit mengsel goed is afgekoeld meng je het door het gehakt. Doe het geheel in een bak en leg er wat vershoudfolie over, sluit dan de bak af en zet het een nachtje weg in de koelkast.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 220℃.
  7. Nu kun je het pakje bladerdeeg uit de vriezer halen en de velletjes los van elkaar op het aanrecht leggen. Die zijn ontdooid zodra je tien worstjes klaar hebt.
  8. Ben je goed in het verdelen van deeg, gehakt en dat soort dingen? Nee? Ik ook niet, dus pak de keukenweegschaal er nu maar bij. Weeg het gehaakt en deel dat door tien. Nu kun je tien gelijke gehaktworstjes maken. Aangezien wij met zijn tweetjes niet tien saucijzenbroodjes op gaan eten, verpak ik er 8 in folie en die doe ik allemaal in zo'n ziplock zakje van de supermarkt.
    Indische saucijzenbroodjes
  9. Maak de worstjes niet langer dan de velletjes bladerdeeg zijn, het moet tenslotte niet uitsteken. Druk de worstjes een beetje plat.
  10. Leg een worstje op de ene helft van een velletje bladerdeeg en vouw de andere helft over het worstje heen. Druk de rand aan met een vork. Laat de uiteinden open.
    Indische saucijzenbroodjes
  11. Neem 1 ei plus 1 dooier en kluts dit even goed.
  12. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de saucijzenbroodjes op. Bestrijk ieder broodje met wat eimengsel.
  13. Schuif nu de bakplaat in de oven en bak de saucijzenbroodjes ca. 20 minuten.
Er zijn nog geen voedingswaarden voor dit recept.


Related Posts

Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Pizza zelf maken, zelfs de bodem

Je kent het wel: het is weekend en je hebt eigenlijk geen zin om te koken, maar wel trek in wat lekkers! Je kunt dan een pizza halen bij de supermarkt of een pizza bestellen bij één van de vele pizzabezorgers die ons land rijk […]

Slowcooker: Gehaktballen in tomatensaus

Slowcooker: Gehaktballen in tomatensaus

Toen ik nog een tajine had maakte ik wel eens gehaktballen in tomatensaus. Door de gehakt mengde ik dan fijngesneden soepgroenten. Deze ballen braadde ik vervolgens even snel aan en legde ze daarna in de tajine. Ik roerde wat Italiaanse kruiden door een pot passata, goot […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *