Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Uit het boek 5 Ingrediënten van Jamie maakte ik dit gerecht. Natuurlijk gaat het om vijf hoofdingrediënten, maar peper en zout en olijfolie heeft iedereen wel in huis. Zoals bijna alle gerechten van Jamie was deze kip met pesto onder een dakje van bladerdeeg ook weer helemaal geweldig!

Bladerdeeg

Zoals je misschien wel weet ben ik dol op bladerdeeg. Je kunt er echt alle kanten mee uit: hartig of zoet, alles kan. Ik heb het dan ook eigenlijk altijd wel in huis. Als je het alleen aanschaft voor dit recept, dan heb ik nog wel wat andere lekkere recepten zodat je de overige plakjes ook nog kunt gebruiken.

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kip met pesto onder een bladerdeegdakje
kip met pesto
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kip met pesto
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd dan ieder plakje in drieën. Sla ondertussen met je vuist op het dikke gedeelte van de kipfilets, zodat ze overal ongeveer even dik zijn.
  3. Leg de kipfilets in in een braadslede en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Leg op iedere kipfilet een flinke theelepel pesto. Verdeel het bladerdeeg dakpansgewijs over de kipfilets en smeer het in met wat olijfolie.
  4. Doe de cherrytomaatjes in een andere braadslede en bestrooi met wat peper en zout en giet er wat olie over. Mix dat even goed door elkaar.
  5. Schuif beide schalen in de oven: kip boven en recht daaronder de cherrytomaatjes. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar en is het bladerdeeg mooi goudbruin en gerezen.
  6. Ondertussen maak je de sperziebonen schoon en kook je ze beetgaar. Ik dop ze niet een voor een, maar leg een rijtje naast elkaar en snijd op die manier een hele lading uiteindjes in een keer van een hele rij sperziebonen af.
  7. Prak de helft van de tomaatjes en schep die door de sperziebonen. Leg op een bord of schaal en schep hier de kipfilet op. Drapeer er een paar tomaatjes bij en serveer direct.
Voedingswaarde
Kip met pesto onder een bladerdeegdakje
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 540 Calorieën uit Vetten 261
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 29g 45%
Verzadigd Vet 6g 30%
Meerv. Onverzadigd Vet 7g
Enkelv. Onverzadigd Vet 14g
Cholesterol 119mg 40%
Natrium 660mg 28%
Kalium 975mg 28%
Totaal Koolhydraten 24g 8%
Voedingsvezels 7g 28%
Suikers 6g
Eiwitten 48g 96%
Vitamine A 46%
Vitamine C 68%
Calcium 13%
Ijzer 24%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Related Posts

Pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalade met gegrilde groenten

Deze pastasalade met gegrilde groenten kun je zowel koud als warm eten. Maak dus gerust wat extra, dan heb je de volgende dag een makkelijke lunch! Zo doe ik dat trouwens wel vaker: extra koken zodat er de volgende dag nog genoeg is voor de […]

Maaltijdsalade met bakbanaan en nog meer lekkers

Maaltijdsalade met bakbanaan en nog meer lekkers

Maaltijdsalade Geen idee eigenlijk of dat nog steeds zo is, maar ‘vroeger‘ vond men salades iets voor de zomer en stamppotten at je alleen in de winter. Vond dat toen al kul en nu nog steeds. Je zal maar net in juli trek hebben in […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *