Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus

Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus

Het woord souvlaki betekent spiesje. Maar in dit recept komt er echter geen stokje aan te pas. En dan de marinade… de benaming ‘souvlaki kruiden’ klopt natuurlijk ook van geen kant. Want wat zijn in hemelsnaam ‘spiesje kruiden’? Maar goed, ik doe net of ik gek ben en ga gewoon lekker door met mijn recept. Ik had nog een potje met kruiden (van de Lidl) staan en die heb ik gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf kruidenmengsels maken. Ik heb die mengsels nog niet gemaakt en kan dus ook niet vertellen of het werkelijk lekker is. Vandaag dient gemak de mens. Dit mens om precies te zijn! Een heerlijke kip souvlaki staat er op het  menu.

Bij de kip souvlaki

Je kunt de kip in een pitabroodje stoppen en er een lekkere saus bij maken, er een heerlijke lichte salade bij geven van sla, olijven, paprika en ui, maar ik serveerde er couscous met groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus bij. Lekker licht en toch een erg voldaan gevoel overhouden na het eten, dat lukt je met deze schotel!

Eten op, recept plaatsen en dan zien dat de schaal wel heeeeeel erg groot was voor het beetje eten dat er in zat! Haha, ach wat geeft het?! Dit recept gaat favoriet worden bij ons thuis denk ik, manlievv bleef maar #nomnomnom roepen.

Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Kip souvlaki schotel met knoflook-munt-yoghurt saus
kip souvlaki
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kip souvlaki
Couscous met groenten
Knoflook-munt-yoghurt saus
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kip souvlaki
Couscous met groenten
Knoflook-munt-yoghurt saus
kip souvlaki
Print
Instructies
Kip souvlaki
  1. Meng de olie met de kruiden. Snijd de kip in kleine blokjes en roer door de kruidenolie. Laat dit even een uurtje staan (korter kan echter ook goed, want het zijn kleine stukjes).
  2. Bak de stukjes kip op hoog vuur aan en zet dan de warmtebron naar middelmatig. Schep voortdurend om.
Couscous met groenten
  1. Doe de couscous in een kom en schenk hier 200 gram licht gezouten, gekookt water over. Zet het een minuut of 6 opzij, totdat de couscous al het water heeft opgenomen. Haal het met een vork los en laat het afkoelen. Herhaal het roeren met de vork af en toe.
  2. Snijd de groenten in blokjes en bak dit in een wok op middelhoog vuur in een klein beetje olie, totdat het gaar is. Roer nu nogmaals met een vork door. Wil je de couscous een beetje pittig hebben, doe er dan nu een scheutje sriracha door en roer het nogmaals goed door. Schep de groenten voorzichtig door de couscous.
Knoflook-munt-yoghurt saus
  1. Snijd de munt fijn en pers de teen knoflook uit. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Gerelateerde berichten

Pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalade met gegrilde groenten

Deze pastasalade met gegrilde groenten kun je zowel koud als warm eten. Maak dus gerust wat extra, dan heb je de volgende dag een makkelijke lunch! Zo doe ik dat trouwens wel vaker: extra koken zodat er de volgende dag nog genoeg is voor de […]

Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Uit het boek 5 Ingrediënten van Jamie maakte ik dit gerecht. Natuurlijk gaat het om vijf hoofdingrediënten, maar peper en zout en olijfolie heeft iedereen wel in huis. Zoals bijna alle gerechten van Jamie was deze kip met pesto onder een dakje van bladerdeeg ook […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.