Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou ook wel lekker als ontbijt… en nu ik er zo over nadenk: dat mag van mij ook!

Dit recept en nog veel meer komen binnenkort uit in mijn nieuwe eBook “Onder de Spaanse zon”. Ben je al abonnee? Houd je inbox dan goed in de gaten. Nog geen abonnee? Je kunt je gratis aanmelden en krijgt dan het eBook van dit moment (Rondreis door Indonesië) en de wekelijkse nieuwsbrief.

De aioli maak je van mayonaise, knoflook en peterselie. Het recept kun je hier vinden.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pollo trinchar con aioli
kipreepjes met aioli
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kipreepjes met aioli
Print
Instructies
  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Pel de knoflook en hak het fijn. Was de peterselie en schud of dep het droog, hak daarna fijn. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. Meng de wijn met de olie, laurier, paprika, tijm, komijn, peper en zout. Roer de kipreepjes goed door de marinade en zet het even weg.
  4. Schep de peterselie door het paneermeel.
  5. Haal de kipreepjes uit de marinade en wentel door de peterseliepaneer.
  6. Leg de kipreepjes op een rooster en schuif onder de grill. Bak de reepjes in ongeveer 7 minuten lekker goudbruin. Keer het vlees halverwege om.
  7. Serveer met aioli.
    aioli
Voedingswaarde
Pollo trinchar con aioli
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 509 Calorieën uit Vetten 306
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 34g 52%
Verzadigd Vet 6g 30%
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 21g
Cholesterol 83mg 28%
Natrium 517mg 22%
Kalium 358mg 10%
Totaal Koolhydraten 14g 5%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 2g
Eiwitten 32g 64%
Vitamine A 18%
Vitamine C 57%
Calcium 5%
Ijzer 16%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Related Posts

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]



2 thoughts on “Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *