Kokosbollen koop je niet op de markt, die maak je zelf!

Kokosbollen koop je niet op de markt, die maak je zelf!

Je hebt ze vast wel eens gezien als je op de markt liep: die heerlijke grote kokosbollen in allerlei smaken. Ik kies meestal de pittige variant, maar je kunt natuurlijk ook gewoon “naturel” nemen. Het is eigenlijk net zoiets als met de koekjes van tante Suus, maar dan wat groter.

Aangezien deze kokosbollen gemaakt zijn zonder suiker, maar met een zeer rijpe banaan, kun je er bijna schuldvrij van snoepen. Nou ja, dat hou ik mezelf dan maar graag voor, dat dit gezond is 🙂

Je kunt ze, luchtdicht afgesloten, een dag of vier bewaren.

Maar ik geloof nooit dat je ze zo lang wilt bewaren!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kokosbollen
kokosbollen
Print
Kook Tijd 15 minuten
Porties
bollen
Ingrediënten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
bollen
Ingrediënten
kokosbollen
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175℃.
  2. Pureer de banaan met een staafmixer en roer er dan de kokos en een beetje zout door.
  3. Neem een glazen kom en maak die schoon met een pietsie citroensap. Klop hierin de eiwitten stijf, totdat je pieken kunt trekken. Als er niets uitloopt wanneer je de kom ondersteboven houdt is het goed.
  4. Schep de eiwitten nu heel voorzichtig met een spatel door het kokosmengsel.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak met behulp van een ijsschep 10 bollen van het mengsel.
  6. Bak de kokosbollen goudbruin in de oven. Dat zal ongeveer 15 minuten duren.



Related Posts

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Oerapan: Indische droge groenteschotel

Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt maken en je niet genoeg vuurtjes hebt om op te koken. Je maakt dan de oerapan en laat dat lekker staan tot je gaat eten. In dat geval kun […]

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten groenten, waaronder sperziebonen, spitskool, taugé, kousenband, witte kool etc. Aangezien ik nog broccoli in de vriezer had, gebruikte ik dat voor mijn urap urap, zonder andere groenten. Dit recept […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *