Lekker lunchen: wraps met gerookte kip

Lekker lunchen: wraps met gerookte kip

Je ziet wraps overal: bij de benzinepomp, in de koelcellen van de supermarkt en kant en klaar bij stalletjes op straat. Maar waarom zou je? Ze zijn namelijk zo klaar.

Wraps kunnen altijd

Of je nu vegetariër, veganist of carnivoor bent: wraps kunnen altijd, want jij bent de baas. Je belegt ze hoe jij het lekker vindt. In onderstaand receptje is het met gerookte kip. Maar je kunt natuurlijk ook alleen maar kruiden en groenten nemen. Wat dacht je van een wrap met gegrilde aubergine, munt en koriander? Of zalm en dille met rucola? Of… nou ja, het is jouw feest dus verzin het maar en geniet er van.

Goed voor de lijn

Alles waar té voor staat is natuurlijk niet goed (op tevreden na) maar deze wraps zijn toch best wel gezond te noemen denk ik zo. En hé, die salade met kip is natuurlijk ook goed, maar dit houdt zo lekker vast. Dus trakteer je zelf en neem het er van met deze overheerlijke lunch.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Wraps met gerookte kip
Lunch wraps
Print
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Lunch wraps
Print
Instructies
  1. Snijd de gerookte kipfilet in dunne reepjes of kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de rode ui.
  3. Maak de bospeentjes schoon en snijd in dunne plakjes of rasp ze heel fijn.
  4. Snijd de munt fijn.
  5. Meng in een kom de kipfilet, ui, en bospeen met de mayonaise, zure room en sap van de limoen.
  6. Breng op smaak met de munt, zout en versgemalen peper.
  7. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzing op de verpakking in een magnetron of koekenpan.
  8. Verdeel de kipsalade over de tortilla’s, rol de wraps op en serveer direct.
Tip

Je kunt de wraps natuurlijk ook eerst even af laten koelen. Dan rol je ze stijf op met wat huishoudfolie en leg je ze in de koelkast. Makkelijk om mee te nemen naar school, kantoor of de picknick.


Gerelateerde berichten

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.