Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

De meeste mensen hebben niet zo’n trek met dat hete weer, laat staan om de keuken in te gaan om iets te maken. Toch kan ik deze Oosterse salade echt van harte aanbevelen! Als het buiten erg heet is kun je het beste gewoon pittig eten, op de een of andere manier is dat een geweldige combinatie. En pit heeft deze salade!

Iets minder heet?

Neem dan een kleiner stuk peper (of verwijder zaad en zaadlijst) en/of gebruik minder knoflook. Want een flinke hoeveelheid knoflook zorgt ook heel erg voor die pittige smaak. Wij houden in ieder geval wel van pittig en veel knoflook, dus voor ons was deze Oosterse salade echt heerlijk.

Hoeveelheid

Tja, voor hoeveel personen is dit gerecht? Dat is wat lastig inschatten op dit moment, want ook wij hebben natuurlijk wat minder trek dan normaal. Voor vier personen is het wellicht wat karig, maar voor ons twee was het veel te veel. Ik denk dat ik veilig kan zeggen dat drie personen hier prima van kunnen eten.

Variëren maar

Deze salade is heerlijk wanneer hij lauwwarm is en met rijst wordt geserveerd. Maar ik kan me zo voorstellen dat alles warm en met noedels ook geweldig is. Ben jij dol op couscous of bulgur? Schep dan de dressing door de droge couscous of bulgur en voeg dan de groenten en het vlees toe. Lijkt me heerlijk. Helemaal als je dan ook nog een beetje Turkse yoghurt neem en daar wat limoensap en knoflook boven perst en er een flinke hand fijngesneden munt aan toevoegt…

 

 

Was ik toch mooi de koriander vergeten *oeps*, dus op de foto zie je peterselie. Ja, dat smaakt heel anders ja, maar het kleurt wel leuk 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Oosterse (lauwwarme) salade
oosterse salade
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groenten
Vlees
Dressing
Overig
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Groenten
Vlees
Dressing
Overig
oosterse salade
Print
Instructies
Groenten
  1. Zet de oven op 200℃. Mix de natte ingrediënten samen met de komijnpoeder in een grote kom.
  2. Snijd alle groenten in niet al te kleine stukken en schep ze door het oliemengsel. Pel de tenen knoflook en doe ze er in zijn geheel bij. Schep een aantal keer goed door.
  3. Schep alle groenten in een ovenschaal (overtollige oliemengsel niet in de schaal gieten!). Zet de groenten ca. 20 minuten in de oven.
Vlees
  1. Zet een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan gloeiend heet is bak je de biefstukken 1 minuut aan beide zijden. Meer dichtschroeien dan bakken dus.
  2. Leg de biefstukken de laatste tien minuten op een aparte schaal bij de groenten in de oven.
Dressing
  1. Snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Rasp de gember. Snijd de munt grof. Mix alle ingrediënten door elkaar.
Overig
  1. Kook de rijst zoals je gewend bent, stort hem dan in een grote schaal en laat afkoelen. Blijf af en toe met een vork doorroeren om klonten tegen te gaan.
  2. Schep de afgekoelde rijst in een mooie schaal. Leg hier de groenten (vocht eventueel apart in een kommetje) op. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en leg bovenop de groenten.
  3. Garneer met de koriander en serveer met de dressing.


2 thoughts on “Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.