Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

2 Comments

Geen idee hoe het met jou staat, maar zodra de herfst aanbreekt heb ik een onbedwingbare drang om stoofpotten te eten. Slowcooker, oven, gas of petroleumstel: het maakt me niet uit. Als het hele huis maar ruikt naar stoofpot. Deze ouderwetse runderstoof geeft me dat gevoel als geen ander gerecht.

Bier & Koek

Door het bier en de koekkruiden ruikt het hele huis lekker en krijgt de stoofpot ook nog eens een mooi donker kleurtje. Meestal gooi ik het vlees direct in de slowcooker, maar een enkele keer besteed ik er meer tijd aan, zoals met deze ouderwetse runderstoof. Lekker eerst even aanbraden, uien vast wat bakken, blussen met het bier. Ik hou er zo van.

Groot inslaan

Aangezien ik in het gelukkige bezit ben van drie slowcookers sla ik meestal een aantal kilo stoofvlees tegelijk in, zodat ik ze allemaal aan het werk kan zetten. Het is even een klein beetje voorbereiden, maar dan heb je een flink aantal dagen het lekkerste vlees wat je je maar kunt bedenken.

Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en doperwten.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Runderstoof uit de slowcooker
ouderwetse runderstoof
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
ouderwetse runderstoof
Print
Instructies
  1. Snijd het vlees in grote brokken en bestoof met het bloem. En dat mesje ligt er natuurlijk niet voor het snijden van het vlees, maar om wat boter af te snijden en in de pan te doen 😉
    ouderwetse runderstoof
  2. Verwarm boter en/of olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur rondom aan. Schep het vlees over naar de slowcooker.
  3. Bak in het achtergebleven vet de in halve ringen gesneden uien en geplette tenen knoflook.
    uien en knoflook
  4. Zodra de uien zacht zijn voeg je de kruiden toe, roer het nog even door en blus het dan af met het bier. Ik gebruikte een dubbele trappist van La Trappe.
    ouderwetse runderstoof
  5. Giet het mengsel bij het vlees in de slowcooker.
    ouderwetse runderstoof
  6. Zet de slowcooker op low en stel de timer in op 8 uur.
Voedingswaarde
Runderstoof uit de slowcooker
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 443 Calorieën uit Vetten 216
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 24g 37%
Verzadigd Vet 10g 50%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 10g
Cholesterol 127mg 42%
Natrium 123mg 5%
Kalium 655mg 19%
Totaal Koolhydraten 7g 2%
Voedingsvezels 0.4g 2%
Suikers 1g
Eiwitten 43g 86%
Vitamine C 3%
Calcium 2%
Ijzer 24%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

Slowcooker Sunday | Indische Hachee

Slowcooker Sunday | Indische Hachee

Ben jij ook zo dol op hachee, maar wil je wel eens wat anders? Probeer dan eens deze Indische hachee. Heerlijk met rijst of bami, maar ook bij de ‘Hollandse’ aardappel heel erg lekker.

Aardappel-broccoli schotel met spekjes

Aardappel-broccoli schotel met spekjes

Een lekkere ovenmaaltijd waar je niet echt naar om hoeft te kijken. Bovendien is het nog redelijk snel klaar ook. Makkelijk dus als je niet veel tijd of zin hebt.


2 thoughts on “Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker”

    • Hej Herman, ik ken de Bosch autocook pro niet en heb dan ook even moeten Googlen. Wat een geweldig apparaat lijkt me dat zeg! Maar goed, om jouw vraag te beantwoorden: ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Wel kwam ik een recept van een groentestoofschotel tegen die gemaakt is in de autocook pro, dit werd gedaan op medium, 70 minuten. Wellicht dat je hier een antwoord kunt vinden *klik hier*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.