Pompoen hummus

Pompoen hummus

0 Comments

Ik ben dol op pompoen: als sier in de tuin, maar vooral als gerecht op mijn bord. Het maakt me niet zo veel uit wat er mee wordt gemaakt. Ik geloof dat ik alles van pompoen lekker vind. Niet iedere pompoen overigens, maar dat is een ander verhaal.

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesamzaadsaus). Daarnaast kun je allerlei ingrediënten toevoegen. Het is heerlijk met pita, Turks brood, de gewone boterham, als dip voor rauwkost en ga zo maar door.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pompoen hummus
Pompoen hummus
Print
Voorbereiding 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
pot
Ingrediënten
Pompoen hummus
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven op 200℃.
  2. Je hoeft de pompoen niet te schillen, maar sommigen doen het liever wel. Snijd de pompoen in kleine stukken. (Je kunt natuurlijk ook voorgesneden pompoen kopen)
  3. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de pompoen op. Druppel er wat olijfolie over en schud even goed door elkaar.
  4. Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 30 minuten. Laat de pompoen daarna afkoelen.
  5. Doe nu alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal het geheel fijn.

Gerelateerde berichten

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C […]

Lunchtip: omeletwraps met zelfgemaakte pompoen hummus en ham

Lunchtip: omeletwraps met zelfgemaakte pompoen hummus en ham

Lunch is iedere dag weer een “drama”. Het moet mee kunnen naar het werk, het moet lekker en liefst een beetje gezond (en slank) zijn en het moet lekker blijven tot aan lunchtijd. Deze omeletwraps met pompoen hummus (zelfgemaakt is lekkerder) en ham voldoen aan […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.