Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C binnen.

 

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pompoensoep met appel en peer
pompoensoep met appel en peer
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 6 uur
Porties
personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 6 uur
Porties
personen
pompoensoep met appel en peer
Print
Instructies
  1. Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Fruit de ui en uitgeperste knoflook tot het zacht is. Doe het daarna in de sc.
  2. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Schil de appel en peer en verwijder de klokhuizen. Snijd deze ook in blokjes en voeg toe aan de sc.
  3. Voeg de kruiden en bouillon toe en roer even goed door elkaar.
  4. Zet de sc op low voor 6 uur. Zet dan de staafmixer erin en mix tot er geen klontjes meer zijn (of je moet nog een bite willen hebben...). Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  5. Nu kun je naar hartelust geroosterde noten of pitten, kip en/of yoghurt toevoegen.

Voedingswaarde
Pompoensoep met appel en peer
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 119 Calorieën uit Vetten 45
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 5g 8%
Verzadigd Vet 1g 5%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 3g
Natrium 16mg 1%
Kalium 599mg 17%
Totaal Koolhydraten 20g 7%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 8g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 222%
Vitamine C 29%
Calcium 4%
Ijzer 7%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Related Posts

Ovenschotel met spruitjes en appel

Ovenschotel met spruitjes en appel

“Ik lust geen spruitjes”. Deze uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Of misschien roep je het zelf wel… Vooral kinderen zijn dwars van spruitjes. Maar waarom eigenlijk? Spruitjes zijn erg lekker en bovendien ook nog eens erg gezond. Meestal worden spruitjes (te lang) gekookt, […]

Pittige varkenshaas met appelsaus

Pittige varkenshaas met appelsaus

En als ik zeg “pittige varkenshaas” dan bedoel ik ook “PITTIG”. Heerlijk. Wij aten er bloemkool uit de oven bij, gekruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Paleo Als je eenmaal in de Paleo-sfeer zit krijg je ook steeds meer informatie aangeboden in je inbox. Zo […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *