Met deze regenboogsalade tover jij de zomer op je bord!

Met deze regenboogsalade tover jij de zomer op je bord!

Een jaar of twee geleden keek ik naar 24Kitchen en zag Jamie Oliver deze geweldige regenboogsalade maken. Als fan kon het natuurlijk niet uitblijven: ik moest deze salade ook maken. Ik rommelde maar wat met de groenten die wij hier hebben. Het was een groot succes: de kinderen vonden het geweldig, dus ik was geslaagd. Of eigenlijk de salade. Hoe dan ook; de schaal was mooi opgemaakt en de foto’s waren eens goed gelukt. Dus toen ik zojuist trek had in een salade wilde ik het recept er even bij pakken. Blijk ik die niet op de website te hebben gezet. Nou ja, dan maar naar de foto’s, dan kan ik het ook wel reconstrueren. Helaas. Ook weg! Dus deze foto is afkomstig van Pixabay.

Supersnel klaar

Als je een keukenmachine hebt gebruik hem dan zeker, dan heb je in een handomdraai een geweldige regenboogsalade op tafel staan. Je kunt natuurlijk ook gewoon alles klein en fijn snijden of een mandoline gebruiken. Net wat je handig vindt. De keukenmachine is in ieder geval wel erg handig als je een grote hoeveelheid wil maken. Varieer in ieder geval met snijden: maak slierten, blokjes, schijfjes, kringels of juliënne…

Mooie kleurtjes

In Nederland is het niet altijd goed te vinden bij de supermarkt, maar het komt steeds meer in opmars: verschillende kleuren wortel en biet. Ik gebruikte paarse, witte en oranje wortelen en de bietjes waren rood (duh) en beetje oranje-achtig. Kun je nog andere harde groenten vinden die geschikt zijn voor salades en een mooi kleurtje hebben, varieer gerust! Of voeg wat fruit toe.

Serveren

Je kunt het natuurlijk allemaal mooi rangschikken zodat je een echte regenboog op tafel zet, maar het smaakt net zo lekker als je alles gewoon in een mooie schaal opdient. En van binnen ziet toch niemand er meer wat van…

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Regenboogsalade
regenboogsalade
Print
Voorbereiding 15 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
Voorbereiding 15 minuten
Porties
schaal
Ingrediënten
regenboogsalade
Print
Instructies
  1. Maak alles goed schoon en ontdoe van pitten, stronken, stelen en/of zaadlijsten.
  2. Gebruik de rasp voor bieten, wortelen en appelen. Neem de dunne schaaf voor venkel, rode kool en peer.
  3. Scheur de munt wat kleiner en hak de walnoten grof. Snijd de paprika in zeer dunne reepjes.
  4. Serveer zoals jij het mooi vindt en geef er eventueel een dressing bij.
Tip

Neem van alles (zonder noten natuurlijk) een heel klein beetje en blender dit met wat verse munt en olijfolie tot een heerlijke dressing.

Voedingswaarde
Regenboogsalade
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 819 Calorieën uit Vetten 342
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 38g 58%
Verzadigd Vet 4g 20%
Meerv. Onverzadigd Vet 26g
Enkelv. Onverzadigd Vet 5g
Natrium 352mg 15%
Kalium 3836mg 110%
Totaal Koolhydraten 131g 44%
Voedingsvezels 52g 208%
Suikers 61g
Eiwitten 25g 50%
Vitamine A 1223%
Vitamine C 270%
Calcium 37%
Ijzer 131%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

Ovenschotel met spruitjes en appel

Ovenschotel met spruitjes en appel

“Ik lust geen spruitjes”. Deze uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Of misschien roep je het zelf wel… Vooral kinderen zijn dwars van spruitjes. Maar waarom eigenlijk? Spruitjes zijn erg lekker en bovendien ook nog eens erg gezond. Meestal worden spruitjes (te lang) gekookt, […]

Worteltjestaart met pesto

Worteltjestaart met pesto

We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. Erg lekker natuurlijk, maar niet echt geschikt voor het avondmaal. Deze worteltjestaart is dat wel! Worteltjestaart Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht waar iedereen van zal smullen. Bijna alle […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.