Runderstoof met kastanjes en aardappelen

Runderstoof met kastanjes en aardappelen

Tegenwoordig heb ik bijna altijd wel kastanjes in huis. Nog steeds vind ik het een vreemd product om mee te werken, maar smakelijk is het wel. Alhoewel het natuurlijk absoluut niet lijkt op de heerlijke gepofte kastanjes met zout zoals je ze in Spanje of Portugal krijgt (of Frankrijk of… nou ja, waar dan ook). Deze runderstoof met kastanjes en aardappelen is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel erg voedzaam.

Aardappelen

Eigenlijk eten wij nooit aardappelen, we houden er allebei niet van. Maar tortilla vinden we wel altijd lekker en onlangs heb ik nog wat meer recepten met aardappel gemaakt en dat vonden we ook lekker. Dus het repertoire met aardappelen moet uitgebreid worden! Zo kwam ik uit op deze stoofschotel met kastanjes en aardappelen.

Oorspronkelijk komt de aardappel uit Zuid-Amerika en is sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In o.a. België en Nederland wordt de aardappel gezien als maaltijddrager, terwijl in andere landen de aardappel onder de groentensoorten valt.

Aardappelen zijn rijk aan koolhydraten, dit recept is dus absoluut niet geschikt indien je een koolhydraatarm dieet volgt. Wist je trouwens dat er wereldwijd wel 4000 aardappelrassen zijn?

Ik had er brood en aioli bij, alhoewel de aioli eigenlijk te sterk was voor bij dit gerecht.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Runderstoof met kastanjes en aardappelen
runderstoof met kastanjes en aardappelen
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Toevoegen vlak voor opdienen
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Toevoegen vlak voor opdienen
runderstoof met kastanjes en aardappelen
Print
Instructies
  1. Leg het vlees in de slowcooker.
  2. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de in halve ringen gesneden uien en de geplette - vervolgens grof gehakte - knoflook.
    uien en knoflook
  3. Als de uien glazig zijn voeg je de kastanjes en de in dobbelstenen gesneden aardappelen toe. Bak dit nog even mee.
  4. Voeg nu de oregano, tijm en het venkelzaad toe. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel er een bouillonblokje boven en giet het water erbij. Laat het even pruttelen.
  5. Giet de inhoud van de pan nu over het vlees in de slowcooker. Zet hem op low en stel de timer in op 8 uur.
    runderstoof met kastanjes en aardappelen
  6. Vlak voor het serveren bestrooien met fijngehakte peterselie.
Voedingswaarde
Runderstoof met kastanjes en aardappelen
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 668 Calorieën uit Vetten 369
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 41g 63%
Verzadigd Vet 16g 80%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 18g
Cholesterol 174mg 58%
Natrium 776mg 32%
Kalium 779mg 22%
Totaal Koolhydraten 16g 5%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 2g
Eiwitten 54g 108%
Vitamine A 2%
Vitamine C 13%
Calcium 4%
Ijzer 33%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

Geen idee hoe het met jou staat, maar zodra de herfst aanbreekt heb ik een onbedwingbare drang om stoofpotten te eten. Slowcooker, oven, gas of petroleumstel: het maakt me niet uit. Als het hele huis maar ruikt naar stoofpot. Deze ouderwetse runderstoof geeft me dat […]

Shepherd’s Pie of Cottage Pie: wat is het verschil eigenlijk?

Shepherd’s Pie of Cottage Pie: wat is het verschil eigenlijk?

Van oudsher wordt het gemaakt van restjes vlees, groenten en aardappelen. Dat komt mooi uit, want ik heb nog gekookte aardappelen over van gisteren. En ook is er nog wat over van de stoofschotel die ik eerder had gemaakt. In een handomdraai maak je hier een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.