Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Mijn collega beloofde mij een tijd geleden een recept van een pastataart. Ik gaf haar eerst het recept van “mijn” pastataart (die ik op mijn beurt weer bij Culinette had “gepikt”). Vanmorgen kreeg ik dan eindelijk het recept van deze overheerlijke spaghetti-notenpaté. Een frisse salade met een citroendressing is hier geweldig bij.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Spaghetti-notenpaté met courgettesaus
spaghetti-notenpaté
Print
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Spaghetti-notenpaté
Courgettesaus
Voorbereiding 15 minuten
Kook Tijd 1 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Spaghetti-notenpaté
Courgettesaus
spaghetti-notenpaté
Print
Instructies
Spaghetti-notenpaté
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti in ruim water volgens gebruiksaanwijzing
  2. Bekleed een cakevorm (inhoud 2 liter) aluminiumfolie. Bekleed de zijkanten en bodem met spek.
  3. Klop de eieren, kwark en zure room tot een glad mengsel. Roer de bloem tot een glad papje met het water en klop dit door het eimengsel. Kaas, knoflook en peper er door roeren.
  4. Noten grof hakken en toevoegen. Champignons schoonvegen en ± 5 minuten koken. Laten uitlekken. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  5. Schep om en om een dun laagje kaasmengsel en een dun laagje spaghetti in de vorm. Herhaal dit tot de halve vorm gevuld is. Leg de champignons in het midden van de vorm. Leg de paprikareepjes ernaast. Vul de vorm verder met dunne laagjes kaasmengsel en spaghetti.
  6. Dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak de paté in ca. 1 uur gaar in het midden van de oven.
Courgettesaus
  1. Was de courgette en snijd hem in stukjes. Laat de courgette met het water en bouillonpoeder ca. 20 minuten zachtjes koken en giet het dan af.
  2. Pureer de courgette in met een foodprocessor of staafmixer. Voeg nu de zure room, knoflookpoeder en peper toe en roer goed door.
Tip

Stort de paté op een schaal en schenk de saus erover.


Gerelateerde berichten

Courgette: een veelzijdige groente

Courgette: een veelzijdige groente

De courgette is een erg veelzijdige groente, je kunt het in tal van gerechten gebruiken en zowel rauw, gekookt als gewokt eten. Bij courgette denken de meeste mensen aan pastagroente, maar je kunt de courgette natuurlijk ook zelf gebruiken als pasta. Probeer het eens door met een […]

Pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalade met gegrilde groenten

Deze pastasalade met gegrilde groenten kun je zowel koud als warm eten. Maak dus gerust wat extra, dan heb je de volgende dag een makkelijke lunch! Zo doe ik dat trouwens wel vaker: extra koken zodat er de volgende dag nog genoeg is voor de […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.