Spritsen met vanille en cacao

Spritsen met vanille en cacao

0 Comments

En weer kwam er een collega aan met een recept: dit keer met spritsen. Het recept had zij uit de Metro, en die hadden het weer uit het boek Heel Holland Bakt met Annemarie.

Druilerig weer = koek met koffie of thee

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo van het bakken van koekjes en taarten, ik eet ze liever wanneer een ander ze bakt 🙂 Toch wil ik dit recept heel graag met jullie delen, want een beetje foodblog hoort natuurlijk ook koek, snoep en taart te hebben.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Spritsen met vanille en cacao
Spritsen
Print
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 18 minuten
Porties
koeken
Ingrediënten
Maaltijd Snacks - zoet
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 18 minuten
Porties
koeken
Ingrediënten
Spritsen
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de boter in een grote kom. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er uit. Roer het vanillemerg en de suiker door de boter.
  3. Roer vervolgens eerst de eidooier erdoor tot het een egale massa is. Voeg dan de bloem met het zout toe en roer goed door met een houten pollepel.
  4. Als het deeg samengekomen is, kun je het best met de hand verder kneden. Zo wordt het deeg soepeler en dat is nodig om het goed te kunnen spuiten.
  5. Verdeel het deeg dan in twee gelijke delen. Vermeng één deel met de cacao en doe de twee kleuren deeg in de twee spuitzakken.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakvel. Spuit met het vanilledeeg een zigzagbaan van ongeveer 2 cm breed en 6-7 cm lang. Houd voldoende afstand tussen de spritsen.
  7. Spuit nu het cacaodeeg met dezelfde zigzagbeweging tegen de vanillebanen aan. Tijdens het bakken zullen ze samen één koek vormen.
  8. Schuif de bakplaat in het mid­den van de oven en bak de koeken vervolgens in 15 tot 18 minuten gaar of tot het vanilledeeg een mooie goudbruine kleur heeft.

Variatie: smelt wat pure chocolade au bain marie en doop de sprits er tot de helft in. Mjammie!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.