Surinaamse eieren – ieder moment van de dag lekker!

Surinaamse eieren – ieder moment van de dag lekker!

Tijdens de traditionele 1 januari-borrel bij mijn schoonouders nam iedereen weer wat lekkers mee. Daar doe ik vaak ook leuke ideeën op of ik krijg recepten om hier te plaatsen. Deze keer kwam dochterlievv met Surinaamse eieren aanzetten. Ze roken geweldig en smaakten nog veel beter! De smaak was heerlijk mild, maar je kunt natuurlijk ook een pepertje toevoegen als je het liever wat pittiger hebt.

Surinaamse eieren combineren

  • combineer met lamsvlees, kousenband en roti
  • lekker met aardappel en kip (dij, filet of hele poot)
  • snijd plakjes voor op je brood, of doe meteen een heel ei, kan het schelen
  • eet met wat zure komkommer en bami
  • voeg toe aan een lekkere soep

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Surinaamse eieren
surinaamse eieren
Print
Kook Tijd 30 minuten
Porties
eieren
Ingrediënten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
eieren
Ingrediënten
surinaamse eieren
Print
Instructies
  1. Kook de eieren hard, laat ze schrikken en giet ze af. Pel ze en dep ze droog met een keukenpapiertje.
  2. Verhit olie in een pan en frituur hierin de eieren tot ze een krokant korstje hebben. Let wel op, want de olie is kokend heet en de eieren kunnen openbarsten! Leg de eieren weg tot gebruik.
    surinaamse eieren
  3. Neem een ruime pan (eieren moeten er in passen) en verhit hierin wat olie. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg dan de masala toe en bak een minuutje mee. Voeg dan, al roerend, de tomatenpuree toe. Blijf goed roeren.
  4. Schenk dan het water erbij en de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes. Roer alles goed door en doe de selderij en versgemalen peper er bij. Breng dit op laag vuur aan de kook en breng eventueel op smaak met wat zout.
  5. Doe de eieren erbij en laat het geheel nog tien minuten op laag vuur pruttelen. Keer de eieren af en toe.
Er zijn nog geen voedingswaarden voor dit recept.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *