Dit is de lekkerste vegan cake!

Dit is de lekkerste vegan cake!

Dat zegt mijn collega tenminste, want van haar kreeg ik dit recept, en zij verzekerde mij dat deze cake vreselijk lekker is. Zelf heb ik hem eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Daar moest ik maar eens gauw verandering in aanbrengen, want hij lijkt mij ook heerlijk.

Je kunt natuurlijk vanille extract kopen, maar misschien heb je het al eens zelf gemaakt? Dan is het recept voor deze cake je kans om het te gebruiken!

Wat is maanzaad

Maanzaad is de informele naam voor het zaad van de slaapbol (Papaver somniferum). De slaapbol is een doosvrucht. De bol vormt zich na de bloei uit het vruchtbeginsel van de bloem en krijgt als het zaad rijp is openingen (poriën) onder een soort hoedje. Het hoedje is een overblijfsel van de stempelschijf. Als de steel bijvoorbeeld door de wind flink bewogen wordt, wordt het inmiddels droge zaad uit de bol geslingerd.

Maanzaad wordt in Nederland en België vooral gebruikt op brood en broodjes. Voor het bakken wordt het deeg in een bak met zaad geduwd of er wordt zaad eroverheen gestrooid. In Midden Europa wordt maanzaad in grotere hoeveelheden ook gebruikt als vulling in brood en gebak of bij deegspijs. Daartoe worden de zaden eerst gekneusd. (bron: wikipedia)

Veganisme

Een vegetariër eet geen vlees, vis, gevogelte, maar eet nog wel producten afkomstig van dieren. Maar een veganist eet geen dierlijke producten, geen producten van dieren afkomstig, maar zal ook het gebruik ervan mijden. Denk hierbij aan wol, bont en leer etc.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Vegan cake
Vegan cake
Print
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Voor de cake
Voor het glazuur
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
cake
Ingrediënten
Voor de cake
Voor het glazuur
Vegan cake
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180℃ en vet een kleine cakevorm in.
  2. Rasp en pers de citroen. Je hebt ongeveer 50 ml nodig voor de cake. Voeg er dan de olie, sojamelk en het vanille extract aan toe.
  3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
  4. Mix nu de natte en droge ingrediënten goed door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 35-45 minuten gaar. Prik er een sateprikker in om te zien of de cake gaar is: komt hij er droog uit dan is de cake perfect.
  5. Meng de ingrediënten voor het glazuur door elkaar en giet het over de cake wanneer deze is afgekoeld.
Tip

Deze cake is natuurlijk ook lekker met sinaasappel in plaats van citroen.

Voedingswaarde
Vegan cake
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 2976 Calorieën uit Vetten 999
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 111g 171%
Verzadigd Vet 12g 60%
Meerv. Onverzadigd Vet 71g
Enkelv. Onverzadigd Vet 21g
Natrium 3009mg 125%
Kalium 722mg 21%
Totaal Koolhydraten 456g 152%
Voedingsvezels 13g 52%
Suikers 230g
Eiwitten 41g 82%
Vitamine A 32%
Vitamine C 44%
Calcium 120%
Ijzer 95%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.



Gerelateerde berichten

No bake brownie – Kenwood demo bij fa. Oostendorp te Tiel

No bake brownie – Kenwood demo bij fa. Oostendorp te Tiel

Zondag 10 december 2017 was er een demo van Kenwood bij de fa. Oostendorp in Tiel om het 100-jarig bestaan van fa. Oostendorp te vieren. Je kon je inschrijven voor een masterclass bakken met London Loy. Dat deed ik natuurlijk meteen. Pas wanneer je een […]

Citroenkip met pasta pesto en salade

Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.