Naan

Naan

Normaal ging ik altijd naar de supermarkt om naan te kopen. Nu ik eenmaal weet hoe simpel het is zal ik dit niet gauw meer doen! En jij ook niet als je weet hoe simpel en snel je het zelf even maakt.

Voeg een ‘beetje ik’ toe

Daarnaast is het zo dat je nu je eigen smaak er aan kunt geven, zie dat maar te doen bij een supermarkt naan. Meer of minder knoflook of kruiden die je in de kant-en-klare naan niet tegen zult komen. Niets is te gek, het is tenslotte jouw naan!

Peshwari naan

Dit is echt mijn lievelingsnaan. Het is een zoet brood wat uitermate geschikt is om te eten bij hete gerechten. In plaats van de kruiden in het recept beschreven, gebruik je deze ingrediënten:

1 cup kokos geraspt
½ cup pistachenootjes gepeld
½ cup amandelen
1 el rozijnen
1 tl anijszaad of venkelzaad

Rooster de amandelen, pitsachenootjes en anijs- of venkelzaad. Hak daarna alles heel fijn. Wanneer je nu het naandeeg uitrolt besmeer je de helft met wat gesmolten boter en legt hier wat van het notenmengsel op. Daarna vouw je de andere helft erover en besmeer je dat ook met een beetje gesmolten boter. De rest werkt het zelfde.

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Naan (Indiaas platbrood)
Naan
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
naan
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
naan
Naan
Print
Instructies
  1. Ik deed alle ingrediënten in de KitchenAid, maar natuurlijk kan het ook met de hand! Kneed alles tot een soepel deeg.
  2. Als het wat droog aanvoelt doe je er een beetje yoghurt of water bij, indien te nat dan natuurlijk nog wat meel toevoegen.
  3. Verdeel de bal in vier gelijke stukken en rol het met behulp van een deegroller uit tot lapjes van ca. 1 cm dik. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
  4. Bestrijk de deeglappen met wat olie.
  5. Bak ze in de grillpan tot ze gaar en bruin zijn.
Tip

Lekker met raita!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.