Rigatoni met romige saus

Rigatoni is een stevige pasta die goed samen gaat met romige dikke sauzen. Om de saus ook nog wat extra’s mee te geven is het hoofdbestanddeel van deze romige saus zoete aardappel. Door de zoete aardappel krijgt deze rigatoni met romige saus iets zoetigs, terwijl het door de specerijen tegelijkertijd heerlijk kruidig is.

Bewaren en voorbereiding

  • Je kunt de pasta tot 3 dagen in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bak. Verwarm op het fornuis of in de magnetron. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als de saus te dik is geworden.
  • Je kunt de saus ook van tevoren bereiden en invriezen. Vries ze bijvoorbeeld in ijsblokhouders in en plaats ze daarna in een plastic of siliconen zak. Je kunt de saus zo twee maanden goed houden. Laat ontdooien voor gebruik en verwarm langzaam alvorens er pasta aan toe te voegen.

Ingrediënten vervangen

  • Wil je geen edelgist gebruiken of heb je het niet in huis, vervang dit dan door een handvol kaas toe te voegen aan de saus voordat de pasta erbij gaat.
  • Om dit recept glutenvrij te maken, gebruik je simpelweg een glutenvrije pasta.
  • Je kunt de kokoscrème vervangen door een andere crème naar keuze.
  • Je kunt de rigatoni vervangen door een pasta naar keuze, maar neem wel een stevige pasta zodat het niet wordt ‘ondergesneeuwd’ door de saus.
rigatoni met romige saus

Recept rigatoni met romige saus

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 650 gram zoete aardappel, 2-3 stuks
  • 1 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 480 gram melk, naar keuze
  • 11 gram edelgistvlokken
  • 120 gram kokos crème
  • 1 el mosterd
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 100 gram rigatoni

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hapklare brokken. Leg ze op een bakplaat en sprenkel er olijfolie en het zout over. Rooster de zoete aardappelen ongeveer 25 minuten, totdat ze zacht zijn
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal 10-12 minuten.
  • Doe de zoete aardappel in de blender, samen met de knoflook, melk, edelgist, kokos crème, mosterd, komijn- en paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Blend tot je een romige saus hebt.
  • Giet de saus vanuit de blender in een hapjespan en verwarm de saus. Voeg de pasta toe en roer dit voorzichtig door de saus. Laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.
  • Strooi er vlak voor het serveren wat basilicum of tijm en een handje pijnboompitten over. Serveer direct.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Meer pasta recepten

Ben jij ook zo dol op pasta? Misschien vind je de volgende recepten ook wel lekker.

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review