Eigenlijk hield ik helemaal niet van aardappelen. Tenzij het zoete aardappel of friet was. Nou ja, in een stamppot kon het ook nog wel natuurlijk. Maar sinds ik een pureeknijper heb meegenomen uit Zweden en mijn ouderwetse kookboek met alleen maar aardappelrecepten weer ter hand neem, is het hek van de dam. Sindsdien wil ik eigenlijk alles met aardappel wel proberen; smaakt het niet schaadt het niet. Deze rode krieltjes zijn niet door de pureeknijper gegaan en komen ook niet uit het genoemde kookboek, toch wil ik ze jullie niet onthouden.
Ik heb deze rode krieltjes uit de oven nu meerdere keren gemaakt en iedere keer was de oventijd weer net even iets anders. En één keer moest ik zelfs meerdere keren omdraaien. Hou de rode krieltjes dus goed in de gaten, giet er eventueel wat extra olie bij, of draai ze een keer extra om. En aan het einde van de tijd even een vorkje prikken om zeker te zijn dat ze goed gaar zijn.
Bij ons gaat de aardappel toch maar vaker op tafel komen.
Ingrediënten
- 500 gram rode krieltjes
- 5 tenen knoflook
- 2 takjes takjes rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220℃.
- Was de rode krieltjes onder de kraan en snijd ze in tweeën of drieën. Doe de krieltjes in een braadslee en giet er 1 á 2 eetlepels olijfolie over. Bestrooi royaal met versgemalen peper en zeezout.
- Verwijder de schil van de knoflook, snijd in tweeën en doe bij de krieltjes.
- Schep alles goed door elkaar en leg de takjes rozemarijn erop.
- Schuif de braadslee in de oven voor ongeveer 40 minuten. Schep de krieltjes halverwege een keer om.
- Als de krieltjes gaar zijn zet je de oven even op grillstand en bak je ze nog een paar minuten totdat ze niet alleen lekker zacht, maar ook knapperig zijn.
Extra info
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!