Rode wijn saus

Rode wijn saus

0 Comments  /  Direct naar recept

Een rode wijn- of portsaus is altijd lekker bij rood vlees. Ik zal daar verder geen woorden aan vuil maken 🙂

Rode wijnsaus

1 augustus 2019
: ca. ½ liter
: 15 min
: Simpel

Heerlijk bij rood vlees

Door:

Ingrediënten
  • 3 el roomboter
  • 3 el bloem
  • 240 ml rode wijn
  • 400 ml bouillon (naar keuze rund, kip of groenten)
  • peper en zout
  • eventueel kruiden
Instructies
  • Stap 1 Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Stap 2 Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
  • Stap 3 Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
  • Stap 4 Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
  • Stap 5 Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
  • Stap 6 Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.