Ingrediënten
- 3 el boter (Vioblock)
- 3 el bloem
- 240 ml rode wijn
- 400 ml groentebouillon
- peper en zout
- eventueel kruiden
Zo maak je het
- Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
- Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
- Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
- Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
- Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
- Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!