Zo maak je rode wijn saus

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
500 ml

Ingrediënten

  • 3 el boter (Vioblock)
  • 3 el bloem
  • 240 ml rode wijn
  • 400 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • eventueel kruiden

Zo maak je het

  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
  • Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
  • Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
  • Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review