Rode wijn saus

Een rode wijn- of portsaus is altijd lekker bij rood vlees. Ik zal daar verder geen woorden aan vuil maken ūüôā

rode wijn saus

Rode wijnsaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Soepen & Sauzen
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 500 ml

Ingredi√ęnten

  • 3 el roomboter
  • 3 el bloem
  • 240 ml rode wijn
  • 400 ml bouillon naar keuze rund, kip of groenten
  • peper en zout
  • eventueel kruiden

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
  • Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
  • Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
  • Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *