Zo maak je rode wijn saus

Een rode wijn- of portsaus is altijd lekker bij rood vlees. Ik zal daar verder geen woorden aan vuil maken 🙂

rode wijn saus

Rode wijnsaus

Totaal: 15 min
Porties: 500 ml
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 3 el roomboter
  • 3 el bloem
  • 240 ml rode wijn
  • 400 ml bouillon naar keuze rund, kip of groenten
  • peper en zout
  • eventueel kruiden

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
  • Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
  • Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
  • Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.
Soepen & Sauzen
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review