Zo maak je rode wijn saus

rode wijn saus

Een rode wijn- of portsaus is altijd lekker bij rood vlees. Ik zal daar verder geen woorden aan vuil maken 🙂

rode wijn saus

Rode wijnsaus

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 500 ml

Ingrediënten

  • 3 el roomboter
  • 3 el bloem
  • 240 ml rode wijn
  • 400 ml bouillon (naar keuze rund, kip of groenten)
  • peper en zout
  • eventueel kruiden

Instructies
 

  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
  • Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
  • Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
  • Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.
Soepen & Sauzen
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info