Romige bloemkoolsoep

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, maar nog nooit als soep. Ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. Superblij ben ik met dat besluit, want deze soep zal vaker op tafel gaan komen.

Onderstaand recept zie ik dan ook als een basisrecept voor deze overheerlijke romige bloemkoolsoep. Hoe je supersnel je bloemkool ontdoet van die harde stronk in het midden kun je hier zien. Maar voor dit recept maakt het eigenlijk niet eens zo heel veel uit hoe je het doet, de staafmixer wordt toch gebruikt aan het eind.

Voordeel van deze soep is dat het ook nog eens low budget is: je kunt tenslotte een goedkope niet zo fraai ogende bloemkool van de markt meenemen voor dit recept.

Recept romige bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Romige bloemkoolsoep

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 zoete aardappel, ca. 300 gram
  • 1 bloemkool
  • 500 ml amandelmelk
  • 500 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • currypoeder
  • paprikapoeder, gerookt
  • olijfolie

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook, bloemkool en zoete aardappel in hapklare brokken.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui tot ze glazig zien, voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Doe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erbij en bak dit nog een minuutje of twee mee.
  • Schenk dan de amandelmelk en groenten bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Na ongeveer 15 minuten is alles wel gaar en kun je de staafmixer er in zetten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Strooi er dan wat curry- en paprikapoeder over en besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Zo wordt de soep nog lekkerder

Wat dacht je er van om de volgende ingrediënten toe te voegen:

  • knoflook croutons (zelfgemaakt natuurlijk!)
  • pijnboompitten
  • taugé
  • (diepvries)doperwten
  • vervang de zoete aardappel door gewone aardappel
  • strooi er gebakken speckjes over

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie