Rookpannetje

Dol als ik ben op gerookte kip wilde ik het wel eens zelf gaan maken. Met een echte rookpan dus! Ik besloot op zoek te gaan naar zo’n pannetje en vond al snel wat ik wilde, maar vond het eigenlijk toch wel veel te duur voor een experimentje waarvan ik niet wist of ik dit wel vaker zou gaan gebruiken.

Ik besloot dan ook om een rookpan als cadeau aan mijn collega’s te vragen voor mijn verjaardag. Zo gezegd zo gedaan. Het cadeau kwam er met een paar verschillende “smaken” zaagsel. Inmiddels is het pannetje al heel wat keren gebruikt. Kip, zalm, ui, knoflook… dit heeft allemaal de binnenkant van het pannetje al gezien. Heerlijk vind ik het!

Vanmorgen zat (lees: LAG) ik lekker te kijken naar Jamie Oliver, geweldige knul. Hij zou zelf zalm roken en er een salsa bij serveren. Ik was zeer benieuwd naar wat voor prachtige rookoven of rookpan hij ging gebruiken en ging dus wat meer overeind zitten. Vol verwachting…

Ik was dan ook volledig perplex toen hij een langwerpige koektrommel (!) tevoorschijn toverde en wat kippengaas! Hij maakte met een schroevendraaier 5 à 6 gaatjes in het deksel, strooide er zaagsel in (van zijn konijn notabene!) en legde het op maat gemaakte kippengaas erop. Oh nee, hij deed er ook nog wat takken kruiden in natuurlijk. Op het kippengaas gingen de moten zalm. De deksel ging erop en het geheel werd een minuut of wat op het gas gezet. Ik keek mijn ogen uit en heb me rot gelachen… daar kom ik aan met mijn kapsones en dure rookpannetje.

Dus mocht je wat willen gaan roken: doe niet zo moeilijk en pak de koektrommel!

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

2 gedachten over “Rookpannetje”

  1. Nou ik heb ook zo’n mooie rookpan en ben er hartstikke blij mee. Laat die Jamie maar aanrommelen met zijn koektrommels waarvan je nooit weet of er verf vanaf komt of ander materiaal. En in plaats van zaagsel kun je ook thee gebruiken. Lapsong bijvoorbeeld. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Ik ben er ook hartstikke blij mee hoor! Maar als ik straks op de camping ben en geen rookpan bij me heb is het wel handig om dit te weten. Proberen kan altijd en aan de binnenkant zit geen verf. Ik denk dat ik de gok wel durf te wagen deze zomer 🙂 (Sorry overigens voor de ernstig late reactie…)

      Beantwoorden

Plaats een reactie