Roseval aardappeltjes uit de oven

Toen ik over de markt liep zag ik een kraampje met aardappelen, waaronder prachtige Roseval aardappeltjes. Ik kreeg spontaan trek, ook al was het nog lang geen tijd om aan avondeten te denken. Normaal gesproken kook ik ze en snijd ze dan doormidden om met wat olie in een ovenschaal in de oven te zetten. Deze keer besloot ik het anders te doen. En wat een succes was dat zeg! Ik denk dat ik de Roseval aardappeltjes voortaan altijd maar op deze manier ga klaarmaken!

roseval aardappeltjes

Roseval aardappeltjes uit de oven

Kook: 40 minuten
Porties (aanpasbaar):3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram Roseval aardappeltjes
  • 2 tenen knoflook
  • flinke tak rozemarijn
  • zeezout
  • olijfolie

Instructies

  • Was de aardappeltjes en kook ze in 8 minuten gaar. Je moet er de punt van een mes makkelijk in kunnen steken, maar ze moeten niet té gaar zijn. Giet ze vervolgens af en laat ze even uitwasemen.
  • Verwarm de oven tot 200°C
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappeltjes erop.
  • Verwarm in de pan waar de aardappeltjes uit komen een bodempje olijfolie en knijp de knoflook er bovenuit. Zet het vuur laag en laat de knoflooksmaak goed in de olie trekken. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
  • Druk met een vork of pureestamper de aardappeltjes een beetje plat en verdeel ze over de bakplaat.
  • Ris de rozemarijn van de tak af en verdeel over en tussen de aardappeltjes. Giet de knoflookolie erover en strooi er rijkelijk grof gemalen zeezout over.
  • Schuif de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
  • Niet iedere oven is hetzelfde, dus controleer regelmatig of ze al krokant gebakken zijn.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie