Rozenjam: zelfgemaakt in een half uurtje

rozenjam

Rozenjam

Gebruik altijd onbespoten rozenblaadjes. Lekker op brood (zoet!) of bij een stukje lamsvlees.
4 van 1 stem
Print recept Pin recept Waardering
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 3 jampotten

Ingrediënten
 

  • 75 gr rozenblaadjes
  • 300 ml water
  • 15 ml citroensap
  • 450 gr geleisuiker

Aan de slag
 

  • Breng het water aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan.
  • Laat het mengsel afkoelen en zeef dan de vloeistof. De blaadjes worden niet meer gebruikt (maar je kunt er wel een aantal toevoegen op het eind, gewoon omdat het mooi staat)
  • Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  • Laat de rozenjam - als het begint te borrelen - nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft (zie tip hieronder).
  • Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.

Ergens op internet las ik dat je een test kunt doen om te zien of de jam al klaar is. Gebruik een koelkastkoud-schoteltje en laat daar een druppel jam op vallen, als het meteen stolt heeft het de goede dikte (ik heb dit zelf overigens nog niet geprobeerd).
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *