Rozenjam: zelfgemaakt in een half uurtje

rozenjam

Rozenjam

Kook: 30 min
Totaal: 30 min
Porties: 3 jampotten
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Gebruik altijd onbespoten rozenblaadjes. Lekker op brood (zoet!) of bij een stukje lamsvlees.

Ingrediënten

  • 75 gr rozenblaadjes
  • 300 ml water
  • 15 ml citroensap
  • 450 gr geleisuiker

Instructies

  • Breng het water aan de kook. Voeg de rozenblaadjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken, met de deksel op de pan.
  • Laat het mengsel afkoelen en zeef dan de vloeistof. De blaadjes worden niet meer gebruikt (maar je kunt er wel een aantal toevoegen op het eind, gewoon omdat het mooi staat)
  • Breng het rozenwater aan de kook en voeg het citroensap en de geleisuiker toe.
  • Laat de rozenjam - als het begint te borrelen - nog 4 minuten doorkoken tot de jam de gewenste dikte heeft (zie tip hieronder).
  • Schep de jam in gesteriliseerde jampotjes en sluit deze direct.

Sylvia's tips

Ergens op internet las ik dat je een test kunt doen om te zien of de jam al klaar is. Gebruik een koelkastkoud-schoteltje en laat daar een druppel jam op vallen, als het meteen stolt heeft het de goede dikte (ik heb dit zelf overigens nog niet geprobeerd).
Bijgerecht
Nederlands
Jam, Rozen
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review