Rujak cingur (groenten met saus)

Rujak conger

Dit recept vond ik via internet. Ik maakte een boodschappenlijstje en trok erop uit. Eenmaal thuisgekomen kon ik het recept nergens meer vinden. Onderstaand recept is dan ook niet volledig.

Het eindresultaat was wel heel erg lekker, maar ik zou zo graag het origineel nog een keertje maken.

Rujak conger

Rujak cingur

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept

Ingrediënten

  • 250 gr rundvlees
  • 1 ui
  • 50 gr tauge
  • 100 gr sperziebonen (gekookt, in kleine stukjes gesneden)
  • 100 gr spitskool
  • 100 gr tempeh (in blokjes)
  • 100 gr tofu (in blokjes)

Saus

  • 2,5 tl trassi
  • 100 gr pinda’s (geroosterd (zelf roosteren is lekkerder))
  • 50 gr gula djawa (of vloeibare palmsuiker)
  • 2 rode pepers (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakbanaan
  • zout (naar smaak)
  • oestersaus (scheut)
  • ketjap asin (scheut)
  • ½ el tamarindepasta
  • water (gekookt (naar behoefte))

Instructies
 

  • Begin met het maken van de saus. Maal alle ingrediënten, behalve het gekookte water, fijn in de keukenmachine.
  • Doe een laag olie in een pan en bak hierin de blokjes tempeh en tofu. Wanneer deze knapperig zijn uit de pan halen en uit laten lekken op keukenpapier.
  • Snipper ondertussen de ui fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de ui en knoflook aan in de overgebleven olie.
  • Voeg vervolgens rundvlees, tempeh, tofu, spitskool en sperziebonen toe en bak dit mee.
  • Voeg nu het mengsel voor de saus toe en meng alles goed, als laatste voeg je wat gekookt water toe totdat er een soort van saus ontstaat.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info