Rujak cingur

Althans, mijn versie hiervan, want ik vond dit recept ergens op internet en kopieerde de ingrediënten en maakte er een boodschappenlijstje van. Helaas kwam ik er bij thuiskomst achter dat ik niet de bereidingswijze had overgenomen en met de beste wil van de wereld kon ik ook de website niet meer achterhalen. Kwestie van fröbelen en gokken dus maar.

Het eindresultaat was wel heel erg lekker, maar ik zou zo graag het origineel nog een keertje maken.

Heb jij dit al eens gegeten? Laat me gerust weten hoe het wel moet, ik zal je dankbaar zijn 🙂

Rujak conger

Rujak cingur

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering

Ingrediënten

  • 250 gr rundvlees
  • 1 ui
  • 50 gr tauge
  • 100 gr sperziebonen gekookt, in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr spitskool
  • 100 gr tempeh in blokjes
  • 100 gr tofu in blokjes

Saus

  • 2,5 tl trassi
  • 100 gr pinda's geroosterd (zelf roosteren is lekkerder)
  • 50 gr gula djawa of vloeibare palmsuiker
  • 2 rode pepers fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakbanaan
  • zout naar smaak
  • oestersaus scheut
  • ketjap asin scheut
  • ½ el tamarindepasta
  • water gekookt (naar behoefte)

Instructies

  • Begin met het maken van de saus. Maal alle ingrediënten, behalve het gekookte water, fijn in de keukenmachine.
  • Doe een laag olie in een pan en bak hierin de blokjes tempeh en tofu. Wanneer deze knapperig zijn uit de pan halen en uit laten lekken op keukenpapier.
  • Snipper ondertussen de ui fijn en pers de tenen knoflook uit. Fruit de ui en knoflook aan in de overgebleven olie.
  • Voeg vervolgens rundvlees, tempeh, tofu, spitskool en sperziebonen toe en bak dit mee.
  • Voeg nu het mengsel voor de saus toe en meng alles goed, als laatste voeg je wat gekookt water toe totdat er een soort van saus ontstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *