Sajoer boontjes

Sajoer boontjes
 
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Wanneer je dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel eet, wordt het een bijgerecht en dan heb je voldoende voor 4-5 personen.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gr sperziebonen (eventueel diepvries)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien (grote)
  • 1 bouillonblokje
  • 2 plakjes djahe (of 1 tl gemberpoeder)
  • 2 plakjes laos (of 1 tl poeder)
  • 2 rode pepers (of 1 flinke tl sambal oelek)
  • 2 blaadjes salam
  • 1 citroen (sap)
  • 1 kopje water (heet)
  • 2 el olie

Instructies
 

  • Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
  • Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
  • Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahé en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
  • Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.
Bijgerecht, Diner
Indonesisch
Sajoer, Sajoer recept, Sperziebonen recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info