Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees kunt bereiden. Aangezien dochter vegetarisch is koos ik voor die variant, maar voor het gemak geef ik hieronder de versie weer waarin vlees is verwerkt. Je ziet: ik zit helemaal in de Indische/Indonesische periode 🙂
Toch vegetarisch?
Dan kun je natuurlijk altijd wat reepjes tempeh frituren met een paar druppels ketjap en die er bij serveren.

Sajoer boontjes
Wanneer je dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel eet, wordt het een bijgerecht en dan heb je voldoende voor 4-5 personen.
Print recept
Pin recept
Waardering
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 450 gr sperziebonen (diepvries)
- 150 gr kipfilet
- 3 tenen knoflook
- 2 uien (grote)
- 1 bouillonblokje
- 2 plakjes djahe (of 1 tl gemberpoeder)
- 2 plakjes laos (of 1 tl poeder)
- 2 rode pepers (of 1 flinke tl sambal oelek)
- 2 blaadjes salam
- 1 citroen (sap)
- 1 kopje water (heet)
- 2 el olie
Aan de slag
- Snijd de sperziebonen schuin af (of neem voor het gemak een zak diepvriesbonen).
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes.
- Snijd de knoflook fijn en de uien grof en fruit ze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipfilet toe en bak aan.
- Snijd de pepers in stukjes (indien je niet zo van pittig houdt, kun je de zaadjes gemakkelijk verwijderen door het kapje er af te halen en de peper op de rand van de gootsteen leeg te "slaan").
- Nu kunnen de bonen en de pepers erbij.
- Verpulver het bouillonblokje erboven, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
- De laos, djahé en salambladeren mogen er nu ook bij.
- Laat dit alles op hoog vuur nog een minuut of 10 pruttelen.
- Blijf alles continu omscheppen.
In plaats van kipfilet kun je ook een bakje gerookte spek nemen en die eerst even uitbakken.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!