Sajoer boontjes

 
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Wanneer je dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel eet, wordt het een bijgerecht en dan heb je voldoende voor 4-5 personen.

Ingrediënten

  • 450 gr sperziebonen eventueel diepvries
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien grote
  • 1 bouillonblokje
  • 2 plakjes djahe of 1 tl gemberpoeder
  • 2 plakjes laos of 1 tl poeder
  • 2 rode pepers of 1 flinke tl sambal oelek
  • 2 blaadjes salam
  • 1 citroen sap
  • 1 kopje water heet
  • 2 el olie

Instructies

  • Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
  • Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
  • Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahé en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
  • Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.
Bijgerecht, Diner
Indonesisch
Sajoer, Sajoer recept, Sperziebonen recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 747 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review