Ingrediënten
- 450 gram sperziebonen, eventueel diepvries
- 3 tenen knoflook
- 2 uien, groot
- 1 bouillonblokje
- 2 plakjes gember, of 1 tl poeder
- 2 plakjes laos, of 1 tl poeder
- 2 rode pepers, of 1 flinke tl sambal oelek
- 2 blaadjes salam
- 1 citroen, sap
- 1 kopje water, heet
- 2 el olie
Zo maak je het
- Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
- Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
- Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
- Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahé en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
- Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!