Sajoer boontjes

 
Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Prep: 10 min
Kook: 20 min
Totaal: 30 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Wanneer je dit gerecht als onderdeel van een rijsttafel eet, wordt het een bijgerecht en dan heb je voldoende voor 4-5 personen.

Ingrediënten

  • 450 gr sperziebonen eventueel diepvries
  • 3 tenen knoflook
  • 2 uien grote
  • 1 bouillonblokje
  • 2 plakjes djahe of 1 tl gemberpoeder
  • 2 plakjes laos of 1 tl poeder
  • 2 rode pepers of 1 flinke tl sambal oelek
  • 2 blaadjes salam
  • 1 citroen sap
  • 1 kopje water heet
  • 2 el olie

Instructies

  • Was en dop de sperziebonen, snijd de knoflook fijn en snijd de uien grof.
  • Was de pepers en snijd ze in stukjes. Voor een minder pittig gerecht verwijder je de zaadlijst en zaadjes.
  • Fruit de uien tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en bak nog even mee.
  • Doe de pepers en sperziebonen erbij en verpulver het bouillonblokje erboven. Schep de laos, djahé en salambladeren erdoor, voeg een kopje heet water en citroensap toe.
  • Laat dit alles op hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, nog tien minuten pruttelen.
Bijgerecht, Diner
Indonesisch
Sajoer, Sajoer recept, Sperziebonen recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review