Eigenlijk was dit gewoon een allegaartje waar geen touw aan vast te knopen was en al helemaal niet geschikt om er een geweldig ogend recept van te maken. Ik weet wel dat ik geen zin had om boodschappen te doen en geen zin had om een recept te zoeken,. Ook de inspiratie ontbrak.
Kip en rookpan: gouden combi
Toch de keuken maar even in gegaan. Rookpannetje gevuld met snippers, kippetje op het rooster gelegd, twee tenen knoflook erbij en de fik erin… eh eronder! Twintig minuten laten staan op laag vuur. Toen verder denken wat ik er nog meer bij wilde maken.
Uiteindelijk een ananas geslacht en kleine stukjes in een schaal gedaan, vier mienestjes gekookt en ook toegevoegd. Zak met gemengde salade en kleingesneden komkommer er ook maar bij gegooid. Ondertussen denkend wat ik er nog meer mee zou kunnen doen.
Dukkah
Toen bedacht ik me dat ik nog dukkah had! Dukkah is een mengsel van kruiden, specerijen en noten. En ook dukkah heb je natuurlijk weer in veel “smaken”. Ik maakte de dukkah die ik op televisie zag bij Annabel Langbein.
Heerlijk bij heel veel dingen, zoals bij de Salade Hawaï.

Dukkah
Ingrediënten
- 25 gr hazelnoten blanke
- 25 gr amandelen
- 25 gr korianderzaad
- 3 el sesamzaad
- 2 el komijnzaad
- 1 el peperkorrels
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl munt gedroogd
- 1 tl zeezout
Instructies
- Rooster alles – afzonderlijk – in een droge pan en laat het goed afkoelen.
- Maal alles met de keukenmachine of een vijzel. Het moet niet al te fijn worden, maar ook zeker niet te grof.
Sylvia's tips
Ook lekker om je broodje te dippen in wat olie en dan dukkah.