Salade met rode biet

De aardse smaak van rode biet combineert geweldig met het zuur van de sinaasappel en het friszoete van de appel.

salade met rode biet

Deze salade met rode biet geeft je een heerlijke smaakexplosie. Bovendien ziet zo’n prachtig opgemaakt bord er ook nog eens overheerlijk uit.

Rode bieten uit eigen tuin

Rode bieten worden ook wel kroten – of liefkozend krootjes – genoemd. In dit recept zijn voorgekookte bieten omdat het nog geen ‘bietentijd’ is. Tussen half maart en eind juli kun je zaaien om vervolgens tussen juni en november te kunnen oogsten.

Over een tijdje gaan de zaadjes de grond dus weer in en dan geniet ik weer van vers uit eigen tuin.

Ben je dol op bieten en lijkt dat moestuinieren jou wel wat? Lees dan ook mijn artikel ‘Rode bieten: van zaadje tot oogst‘.

salade met rode biet

De ingrediënten

  • rode bieten zijn natuurlijk het hoofdingrediënt. Ik gebruikte dit keer voor het gemak gekookte bietjes.
  • veldsla gebruikte ik, maar je zou ook gewoon kropsla of een mix van sla kunnen gebruiken.
  • geroosterde hazelnoten geven deze salade nét even dat beetje extra, vooral omdat er ook hazelnootpasta in de dressing is verwerkt.
  • gebruik een lekkere stevige sinaasappel die veel sap bevat.
  • neem een friszoete appel als tegenhanger van het zuur van de sinaasappel.
  • crema di balsamico framboos is een fruitige, zoete balsamico.

Indien je niet aan een zuivelvrij dieet bent gehouden kun je er eventueel nog wat geraspte kaas erover strooien. Oude of overjarige kaast smaakt hier uitstekend bij.

Meer recepten met bietjes

salade met rode biet

Salade met rode biet

No ratings yet
Auteur: Sylvia
De aardse smaak van biet combineert geweldig met het zuur van de sinaasappel en het friszoete van de appel.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

Voor de salade

  • 4 rode bieten (gekookt)
  • 300 gram veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 1 appel
  • 2 el hazelnoten
  • 1 el zonnebloempitten

Voor de dressing

Instructies
 

  • Verdeel de veldsla over twee borden.
  • Snijd de bieten in zeer dunne plakjes en verdeel ze over de twee borden.
  • Snijd de appel in vieren en verwijder het klokkenhuis. Snijd de parten in zeer dunne plakjes en verdeel over de twee borden.
  • Schil de sinaasappel en zorg er voor dat het witte gedeelte helemaal is verwijderd. Snijd de partjes in kleine stukjes. Het mooiste is het wanneer het vliesje volledige van de partjes is verwijderd. Vang het sap op wat vrijkomt bij het snijden. Verdeel de stukjes over de twee borden.
  • Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de salades.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing met de vrijgekomen sinaasappelsap en serveer dit als dressing bij de salade.
Salades
Nederlands
Bieten recept, Bietensalade, Recept met rode boot, Salade met biet
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info