Deze salade met rode biet geeft je een heerlijke smaakexplosie. Bovendien ziet zo’n prachtig opgemaakt bord er ook nog eens overheerlijk uit.
Rode bieten uit eigen tuin
Rode bieten worden ook wel kroten – of liefkozend krootjes – genoemd. In dit recept zijn voorgekookte bieten omdat het nog geen ‘bietentijd’ is. Tussen half maart en eind juli kun je zaaien om vervolgens tussen juni en november te kunnen oogsten.
Over een tijdje gaan de zaadjes de grond dus weer in en dan geniet ik weer van vers uit eigen tuin.
Ben je dol op bieten en lijkt dat moestuinieren jou wel wat? Lees dan ook mijn artikel ‘Rode bieten: van zaadje tot oogst‘.

Recept salade met rode biet
Meer recepten met bietjes
- Hummus met rode biet
- brownies met bietjes (staat op mijn to-do lijstje)
- Regenboogsalade
- Bietensap met appel, wortel en gember
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!