Saucijzenbroodje van linzen

En dan heb je ineens trek in iets hartigs. En wel in een saucijzenbroodje! Maar waar haal je die zo gauw vandaan? Gelukkig had ik nog linzen in de voorraadkast staan en bladerdeeg lag nog geduldig in de vriezer te wachten. Daar moest toch wel wat van te maken zijn leek me.

Onderstaand recept is voor vier broodjes. Heb je een feestje? Maak dan mini saucijzenbroodjes door de plakjes bladerdeeg in drieën te snijden. En om de broodjes van een mooie glanzende laag te voorzien besmeer je ze met wat plantaardige melk. Dit was ik helaas vergeten te doen deze keer.

saucijzenbroodje

Linzen in plaats van plantaardig gehakt?

Om er een ‘echt saucijzenbroodje’ van te maken had ik ook kunnen kiezen voor plantaardig gehakt, maar dan had ik de deur uit gemoeten. En dáár had ik nu net geen zin in. En omdat ik al eens eerder linzen had gebruikt in plaats van gehakt in deze ragù alla Bolognese, leek het me een leuke uitdaging om er ook eens saucijzenbroodjes mee te maken.

Saucijzenbroodjes van linzen

Nog geen beoordeling
Deze saucijzenbroodjes hebben een heerlijk gekruide smaak en een klein beetje een bite. Wanneer je onverwacht visite krijgt of trek hebt in iets hartigs zet je in een handomdraai deze saucijzenbroodjes op tafel. Zo kun je als vegetariër of veganist toch genieten van een saucijzenbroodje.
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 30 minuten
Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram linzen
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl korianderpoeder
  • ¼ tl Spaanse paprikapoeder, hot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui, kleintje
  • 1 el olijfolie
  • plantaardige melk

Zo maak je het

  • Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven tot 200℃.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit deze in de olie, voeg dan de linzen en de specerijen toe. Bak het geheel totdat de linzen zacht zijn geworden. Haal de pan van het vuur en plet het linzenmengsel met een houten pollepel. Je kunt ook een keukenmachine of staafmixer gebruiken, maar ik heb liever nog een beetje bite.
  • Laat het mengsel afkoelen en verdeel het dan in vier gelijke delen. Maak met je handen worstjes van het mengsel en leg een worstje op ieder plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en knijp de randen dicht. Snijd met een scherp mes drie keer schuin op het bladerdeeg. Bestrijk de broodjes met een beetje melk.
  • Plaats de saucijzenbroodjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin. Let op: oventijden zijn een richtlijn, bij jou duurt het misschien iets korter of langer.
Snacks
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling