Scrambled tofu wraps

Scrambled tofu wraps is het veganistische alternatief voor roerei en smaakt ook nog eens erg lekker. Fijn, voor als je eens een hartig ontbijtje wil! Tofu stond nooit echt boven aan mijn verlanglijstje, maar daar kon wel eens verandering in komen!

Mijn nieuwe leefstijl bevalt me eerlijk gezegd prima, maar ik moet wel zeggen dat ik ineens een heftige schok kreeg toen ik me bedacht dat ik nooit meer een Engels ontbijtje kan eten! Witte bonen in tomatensaus, spek, roerei en worstjes was toch wel mijn favoriete ontbijt tijdens vakanties.

Ingrediënten voor scrambled tofu wraps

  • Tofu: neem een stevige tofu, die kun je lekker verkruimelen.
  • Paprika: dunne reepjes of kleine blokjes paprika geven het ontbijt wat extra bite.
  • Kruiden & Specerijen: knoflookpoeder, uienpoeder, kurkuma, peper en zout gebruikte ik voor onderstaand recept. Maar je kunt natuurlijk alles gebruiken wat je lekker vindt.
  • Wraps: in mijn geval volkoren tortilla’s, want die vullen zo lekker!
  • Groenten: je kunt er voor kiezen om extra groenten toe te voegen zoals bijvoorbeeld rucola, zeer fijn gesneden rode kool, wortel, tomaat, spinazie etc.
scrambled tofu

Hoe maak je scrambled tofu wraps

  1. Voorbereiden: leg de tofu tussen twee keukenvellen en druk het aan zodat het overtollige vocht eruit komt.
  2. Snijden: snijd eventuele groenten fijn, in sliertjes of in blokjes.
  3. Verkruimelen: verkruimel de tofu boven een hete koekenpan.
  4. Roeren: roer groenten en kruiden door de tofu en bak op middelhoog vuur.
  5. Serveren: serveer de scrambled tofu in verwarmde tortilla’s en garneer eventueel met salade.

Veganistische leefstijl

Onlangs zei iemand nog “Ja maar, geen vlees enzo, als je dat weglaat dan hou je niks over en zit je alleen maar op gras te knagen!”. Nou, het is maar wat je er zelf van maakt natuurlijk.

Als je de dierlijke producten weglaat en niet creatiever gaat koken dan kan het inderdaad erg saai worden op je bord. Bovendien kom je dan hoogstwaarschijnlijk ook een hoop voedingsstoffen tekort. Dat kan een tijd goed gaan, maar op de lange duur doe je je gezondheid er geen plezier mee.

Wees dus creatief en grijp niet direct naar de bewerkte veganistische alternatieven. Bewaar die voor als je in tijdnood zit.

scrambled tofu

Meer ontbijt ideeën

scrambled tofu

Scrambled tofu wraps

Prep: 10 min
Kook: 15 min
Totaal: 25 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Deze wraps zijn een heerlijk alternatief voor roerei. Door de volkoren tortilla's blijf je uren lang gevuld zonder snaaibuien tussendoor. Het perfecte ontbijt of lunchgerecht voor koude dagen.

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 1 paprika
  • uienpoeder naar smaak
  • knoflookpoeder naar smaak
  • ¼ tl kurkuma meer mag ook natuurlijk
  • peper en zout naar smaak
  • 4 volkoren wraps

Optioneel

  • spinazie
  • tomaat
  • rucola
  • rode kool

Instructies

  • Leg het blok tofu tussen twee keukenpapiertjes in en druk voorzichtig het vocht eruit.
  • Verkruimel de tofu. Snijd de paprika in dunne reepjes of kleine blokjes.
    scrambled tofu
  • Verhit een koekenpan en bak hierin de tofu met de kruiden en de paprika. Voeg eventuele overige groenten toe, zoals spinazie of tomaat.
  • Vul de volkoren tortilla's met de scrambled tofu en garneer met rucola en fijn gesneden rode kool.
Lunch, Ontbijt
Nederlands
Eivervanger, Scrambled tofu, Vegan roerei
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info