Seroendeng, we kennen het allemaal wel denk ik. Het heerlijke bijgerechtje bij Indonesisch eten. Je kunt het overal kopen, maar zelfgemaakt is toch echt wel het allerlekkerst. Je kunt er veel werk van maken of je er snel-snel van af maken. Beb Vuyk heeft een heerlijk recept wat je hier kunt vinden. Maar soms wil ik vlugger dan vlug en dan is onderstaand recept een prima alternatief. Overigens heb ik de hoeveelheden er een beetje op de gok in gegooid, ik kijk meestal hoeveel er in de pan ligt, hoe het ruikt etc. En natuurlijk vooral lekker proeven!
Ingrediënten
- 1 sjalot
- ¼ tl zout
- ½ tl peper
- ¼ laos
- ½ ketoembar
- ¼ djinten
- 2 el geraspte kokos
- ongezouten pinda’s
- bruine suiker
- olie
Zo maak je het
- Snijd de sjalot superfijn. Meng de uien met de kruiden en fruit dit in een beetje olie.
- Bak ondertussen de kokos in een droge koekenpan, op laag vuur. Schep voortdurend om. Het gaat redelijk vlug.
- Meng de kokos met het uienmengsel. Het moet droogbakken, blijf voortdurend omscheppen. Schep de bruine suiker erdoor.
- Voor serveren schep je de pinda’s erdoor.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!