Seroendeng

We kennen het allemaal wel denk ik: seroendeng. Het heerlijke bijgerechtje bij Indonesisch eten. Je kunt het overal kopen, maar zelfgemaakt is toch wel het lekkerst. Je kunt er veel werk van maken of snel-snel. Beb Vuyk heeft een heerlijk recept wat je hier kunt vinden. Maar soms wil ik vlugger dan vlug en dan is onderstaand recept een prima alternatief. Overigens heb ik de hoeveelheden er een beetje op de gok in gegooid, ik kijk meestal hoeveel er in de pan ligt, hoe het ruikt etc. En natuurlijk vooral lekker proeven!

Seroendeng

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ¼ tl zout
  • ½ tl peper
  • ¼ laos
  • ½ ketoembar
  • ¼ djinten
  • 2 el geraspte kokos
  • ongezouten pinda’s
  • bruine suiker
  • olie

Instructies

  • Snijd de sjalot superfijn. Meng de uien met de kruiden en fruit dit in een beetje olie.
  • Bak ondertussen de kokos in een droge koekenpan, op laag vuur. Schep voortdurend om. Het gaat redelijk vlug.
  • Meng de kokos met het uienmengsel. Het moet droogbakken, blijf voortdurend omscheppen. Schep de bruine suiker erdoor.
  • Voor serveren schep je de pinda’s erdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *