Seroendeng

Seroendeng, we kennen het allemaal wel denk ik. Het heerlijke bijgerechtje bij Indonesisch eten. Je kunt het overal kopen, maar zelfgemaakt is toch echt wel het allerlekkerst. Je kunt er veel werk van maken of je er snel-snel van af maken. Beb Vuyk heeft een heerlijk recept wat je hier kunt vinden. Maar soms wil ik vlugger dan vlug en dan is onderstaand recept een prima alternatief. Overigens heb ik de hoeveelheden er een beetje op de gok in gegooid, ik kijk meestal hoeveel er in de pan ligt, hoe het ruikt etc. En natuurlijk vooral lekker proeven!

seroendeng

Seroendeng

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering

Ingrediënten
 

  • 1 sjalot
  • ¼ tl zout
  • ½ tl peper
  • ¼ laos
  • ½ ketoembar
  • ¼ djinten
  • 2 el geraspte kokos
  • ongezouten pinda’s
  • bruine suiker
  • olie

Aan de slag
 

  • Snijd de sjalot superfijn. Meng de uien met de kruiden en fruit dit in een beetje olie.
  • Bak ondertussen de kokos in een droge koekenpan, op laag vuur. Schep voortdurend om. Het gaat redelijk vlug.
  • Meng de kokos met het uienmengsel. Het moet droogbakken, blijf voortdurend omscheppen. Schep de bruine suiker erdoor.
  • Voor serveren schep je de pinda’s erdoor.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *