Pompoen appel compote

Deze pompoen appel compote is geweldig lekker en bovendien ook nog eens gezond. De meeste kinderen houden wel van appelmoes, door de pompoen er aan toe te voegen, krijgen ze gelijk ongemerkt toch weer groenten naar binnen. Daarnaast kun je deze compote echt overal bij eten!

Wat dacht je hiervan

  • een schep door de pap ‘s morgens
  • als toetje
  • op de pannenkoek
  • bij rood vlees
  • nog beter: bij varkensvlees
  • bij gebraden kip
  • en nog veel meer

Geen slowcooker? Geen probleem!

Je moet er dan alleen bijblijven. Doe alle ingrediënten in een pan met een beetje appelsap of water. Breng alles aan de kook en blijf voortdurend roeren, aangebrand is niet aan te raden… Als appels en pompoen volledig gaar zijn zet je er een vork of stamper op. Hou je niet van stukjes? Gebruik dan liever een staafmixer.

pompoen appel compote

Pompoen appel compote

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 uur
Totale tijd: 5 uur 10 minuten

Keukenspullen

Ingrediënten
 

Aan de slag
 

  • Schil de appels, verwijder de klokkenhuizen en snijd ze in stukken.
  • Schil de pompoen, verwijder de draden en zaden en snijd de pompoen in stukken.
  • Doe de appels en pompoen in de slowcooker en strooi er de pumpkin pie spice over.
  • Zet de slowcooker op low en stel de timer in op 5 uur.
  • Roer na vijf uur alles goed door elkaar. Laat het nu afkoelen of begin gelijk met snoepen.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *