Pompoen appel compote

Deze pompoen appel compote is geweldig lekker en bovendien ook nog eens gezond. De meeste kinderen houden wel van appelmoes, door de pompoen er aan toe te voegen, krijgen ze gelijk ongemerkt toch weer groenten naar binnen. Daarnaast kun je deze compote echt overal bij eten!

Wat dacht je hiervan

  • een schep door de pap ’s morgens
  • als toetje
  • op de pannenkoek
  • bij rood vlees
  • nog beter: bij varkensvlees
  • bij gebraden kip
  • en nog veel meer

Geen slowcooker? Geen probleem!

Je moet er dan alleen bijblijven. Doe alle ingrediënten in een pan met een beetje appelsap of water. Breng alles aan de kook en blijf voortdurend roeren, aangebrand is niet aan te raden… Als appels en pompoen volledig gaar zijn zet je er een vork of stamper op. Hou je niet van stukjes? Gebruik dan liever een staafmixer.

pompoen appel compote

Pompoen appel compote

Prep: 10 min
Kook: 5 uur
Totaal: 5 uur 10 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokkenhuizen en snijd ze in stukken.
  • Schil de pompoen, verwijder de draden en zaden en snijd de pompoen in stukken.
  • Doe de appels en pompoen in de slowcooker en strooi er de pumpkin pie spice over.
  • Zet de slowcooker op low en stel de timer in op 5 uur.
  • Roer na vijf uur alles goed door elkaar. Laat het nu afkoelen of begin gelijk met snoepen.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review