Snelle boodschappen bezorgservices zijn populair

Misschien heb je ze al wel eens voorbij zien fietsen. De flitsbezorgers van bedrijven zoals Gorillas, Flink, Getir of Zapp. Deze snelle boodschappenservices – ook wel flitsbezorgers genoemd – bezorgen jouw favoriete boodschappen binnen 10 minuten aan huis. Maar hoe werkt dit en welke leveranciers zijn er allemaal?

De boodschappen binnen 10 minuten laten bezorgen

Je bent aan het koken en plots kom je erachter dat je de crème fraîche of de groenten vergeten bent. Of je krijgt spontaan vrienden op bezoek, maar je hebt helemaal niets in huis. 

Voor al dit soort gevallen zijn de 10-minuten-boodschappenservices een uitkomst. Snelle supermarkten zoals Gorillas en Flink bezorgen jouw favoriete boodschappen razendsnel aan huis.

Waarom zijn flitsbezorgers zo populair?

Steeds meer Nederlanders ontdekken het gemak van de flitsbezorger. Je hebt namelijk altijd direct toegang tot al jouw favoriete supermarkt producten. Is dat dan niet ontzettend duur? Dat valt hartstikke mee. Flitsbezorgers hanteren nagenoeg dezelfde prijzen als jouw lokale Albert Heijn.  Daarnaast zijn de bezorgkosten ontzettend laag, en is er een heel laag minimum bestelbedrag. Je kunt dus ook eenvoudig de allerkleinste bestelling plaatsen. Bijkomend voordeel is dat de flitsbezorgers van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bezorgen. 

Hoe werkt het precies?

Boodschappen binnen 10 minuten laten leveren, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het echt waar. Flitsbezorgers werken met super efficiënte magazijnen (hubs) rondom de grote steden. Zodra jij een bestelling plaatst wordt jouw order supersnel klaargezet en bezorgt met een e-bike of e-scooter. In de App kan je precies zien waar jouw bezorger is en hoe laat hij of zij bij jou thuis is.

Welke snelle bezorgdiensten zijn er allemaal?

Boodschappen bezorgservices zoals Albert Heijn, Picnic, Jumbo en PLUS ken je waarschijnlijk wel. Sinds de uitbraak van het coronavirus is het laten bezorgen van de boodschappen populairder dan ooit. Sinds dit jaar is daar een nieuwe service bijgekomen: De 10-minuten boodschappenservice. Op dit moment zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp de leveranciers waar je uit kunt kiezen, maar het aanbod groeit snel. Benieuwd welke bezorgdiensten al bij jou actief zijn? Bekijk hier het bezorggebied van flitsbezorgers. Hieronder vind je in het kort meer informatie over de meest populaire bezorgservices. 

Flink


Flink is een Duits bedrijf dat sinds een aantal maanden ook actief is in Nederland. Flink breidt snel uit en bezorgt nu al in 15 steden: Amsterdam, Almere, Apeldoorn, Breda, Delft, Deventer, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hilversum, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Je kunt het eenvoudig uitproberen door de App te downloaden. Bestellen via de webshop is overigens ook mogeiljk. 

 • Bezorging kost € 1,80
 • Flink rekent een drempelbedrag van € 1,00
 • De riders bezorgen van 08:00 tot 00:00
 • De standaard bezorgtijd is 10 minuten, betalen kan met Creditcard, Apple Pay, PayPal of iDeal 

Gorillas

Gorillas is eveneens een Duits bedrijf. In maart 2021 startte het bedrijf met het bezorgen van boodschappen in Amsterdam. Inmiddels hebben al tienduizenden Nederlanders gebruik gemaakt van deze service. Naast Amsterdam bezorgt Gorillas nu ook in Arnhem, Den Haag, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht. Nieuwe steden volgen snel. 

 • Gorillas rekent standaard € 1,80 voor de bezorging
 • Er is géén minimum bestelbedrag
 • Je kunt bestellen tussen 08:00 tot 23:00
 • Bezorging binnen 10 minuten. Betalen doe je met Ideal, Creditcard en PayPal. 

Zapp

Zapp is een Britse flitsbezorger die begonnen is in Londen, maar nu ook beschikbaar is in Amsterdam. Uniek aan Zapp is de ruime openingstijden: het bedrijf bezorgt 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je kunt dus ook daadwerkelijk midden in de nacht jouw favoriete boodschappen laten bezorgen. 

 • Zapp bezorgt 7 dagen per week, 24 uur per dag
 • Zapp werkt niet met een minimum bestelbedrag
 • De bezorgkosten zijn € 1,80. Bestel je voor € 30 of meer? Dan is de bezorging gratis
 • Betalen kan met iDeal, Creditcard en Apple Pay

Getir

De laatste populaire flitsbezorger in Nederland is Getir. Getir is een Turks bedrijf dat al sinds 2015 de boodschappen razendsnel bezorgt. Sinds dit jaar zijn zij ook actief in Amsterdam. Het leuke van Getir is dat je veel leuke en interessante aanbiedingen in de App vindt. Het bedrijf weet kennelijk als geen ander dat Nederlanders gek zijn op goede aanbiedingen 🙂

 • Bezorgkosten zijn € 1,80. Bestellingen vanaf € 20 worden gratis bezorgd
 • Het minimum bestelbedrag ligt iets hoger: € 10,00
 • Getir bezorgt tussen 08:00 tot 00:00, 7 dagen per week
 • Betalen kan met iDeal en Creditcard
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie