Snertzooi part deux – HELP

Oké, de pan snert is gemaakt en volledig verorberd.

Waarom ik jullie er dan nu weer mee lastig val? Nou, ik heb wat hulp nodig, hulp die ik waarschijnlijk niet ga krijgen. Het zit namelijk zo: zowel manlievv als moeders vonden de snert lekker, maar het was geen snert… er miste iets. Maar ze konden geen van tweeën vertellen wat er nu ontbrak. Ook de structuur was niet goed (commentaar van moeders). Kijk, dat laatste daar kán ik wat mee! Staafmixer achterwege laten bijvoorbeeld. Die had ik gebruikt omdat ik het er zo onsmakelijk uit vond zien met al die brokjes groenten enzo  😳

Maar qua ingrediënten heb ik precies gedaan wat het snertpakket meldde, maar ook wat ik her en der in recepten tegenkwam. Kijken jullie even mee?

Stuk vlees aan bot met vet (geen idee wat het was, leek wel een uit de kluiten gewassen kippenpootje met veel vet) (voor krachtige smaak, daarna verwijderd en weggegooid)
spliterwten
winterwortel
ui
knolselderij
prei
groentenbouillonblokje
twee liter water
aardappel
twee rookworsten
peterselie

Ik wil nu dus weer een pan snert maken, maar wel een die dus blijkbaar meer op snert gaat lijken dan de vorige. Suggesties?

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

7 gedachten over “Snertzooi part deux – HELP”

 1. Spek mis ik idd ook, maar zelf gooi ik er altijd een partij karbonades ( 7 ofzo) door waarvan ik later weer het bot verwijder. En een stuk of drie droge worsten ( je weet wel, die Groningse;)) Daar word ie namelijk wat pittiger van. En natuurlijk die rookworsten.

  Ik geloof trouwens dat ik er een vleesbouillonblokje door zou doen ipv een groente…

  Beantwoorden
  • Hoi Annet, leuk dat je ook even reageert! 🙂 Er staat nu weer een nieuwe pan op het vuur, ditmaal met karbonades en zuurkoolspek. Het vlees van de karbonade gaat terug in de pan, het spek laat ik achterwege (vindt manlievv niet lekker). En ik laat deze keer de staafmixer achterwege, het schijnt er zó (met brokken) uit te moeten zien. Tsja, wel Nederlander maar Neanderthaler wat betreft erwtsensoep / snert 😉

   Beantwoorden
   • Nou, de snert is opnieuw gemaakt en meer dan goed bevonden door moederlievv, manlievv vond het niets. Van beiden dus een dikke duim omhoog 🙂

    Uiteindelijk karbonade en zuurkoolspek toegevoegd. En de blokjes groenten heel gelaten 😉

    Dank voor jullie meedenken.

    Beantwoorden
 2. Ik zou ipv dat onbestemde vetvlees, een hamschijf (met bot) gebruiken en aan het eind het vlees van het bot afplukken en terug doen en je bent vergeten een stuk (zuurkool)spek mee te koken en door de soep te gooien.

  Dat is wat ik mis dus 🙂

  Beantwoorden
  • Ga ik zeker proberen bij de volgende pan. Tsja, als je zelf geen erwtensoep lust en geen idee hebt wat er mis is, zijn dit soort tips zeer welkom. Dankjewel.

   Beantwoorden

Plaats een reactie