Snertzooi

Je weet wel, die winterse rommelsoep. Oh grote gruwel, ik wil het niet eten. Dat doe ik dan ook nooit. Maar ja, moeders is ziek en moeders vindt het heerlijk, dus wat doe je dan als lieve dochter? Juist, dan google je wat en haal je ingrediënten in huis en gaat aan de slag.

Op dit moment staat er dus een gaarkeukensoeppan op het fornuis met tweeëneenhalve liter water, een gigantisch stuk hamlapvleesietsch en een lading spliterwten en laurierblad te pruttelen. Het ruikt nu al niet lekker…

Me and my big mouth! En dan te bedenken dat ze zelf altijd gewoon een blik haalt omdat mijn vader het ook niet moet.

Eerst maar even het schuim met een spaan er van af halen (*kotst bij idee*) en dan moet er daarna nog wat aan winterse groenten worden geschrapt, geschild, gesneden, geraspt en gefruit en erbij worden gemieterd. Als laatste wat rookworst er doorheen jensen en dan maar met grote hopen hopen dat het een lekker soepie is geworden… Oh ja, kreeg als tip nog wel even mee om de gootsteen te vullen met koud water, zodat daar na het koken de pan in gezet kan worden terwijl ik blijf roeren, het moet namelijk snel afkoelen anders gaat het schiften. En oh ja, ook maar wel de deksel er eventjes van af laten.

Brrrrr gelukkig hoef ik het niet zelf te eten.

Ik vraag me alleen wel af of ik er nu nog wat kruidenbouillonblokjes in moet doen of niet? Het ene recept zegt van wel, het andere rept er niet over. Wat vind jij? Moet het erin of niet? Graag snelle reacties anders is het al klaar…

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

4 gedachten over “Snertzooi”

  • Hahahaha ja véél te laat LOL
   Maar de slager gaf me een stuk ham met been en zwoerd ofzo? Geen idee wat ze gaf, maar dat is er wel in gegaan dus.
   Volgens manlievv was de smaak goed, zometeen even een grote bak bij mijn moeder brengen. Eens kijken wat zij er van vindt.

   Beantwoorden

Plaats een reactie