Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

Mijn collega beloofde mij een tijd geleden een recept van een pastataart. Ik gaf haar eerst het recept van “mijn” pastataart (die ik op mijn beurt weer bij Culinette had “gepikt”). Vanmorgen kreeg ik dan eindelijk het recept van deze overheerlijke spaghetti-notenpaté. Een frisse salade met een citroendressing is hier geweldig bij.

spaghetti-notenpaté

Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 16 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Spaghetti-notenpaté

  • 200 gr spaghetti
  • ½ el boter of margarine
  • 100 gr ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 3 el kwark mager
  • 185 ml zure room
  • 2 el bloem
  • 2 el water
  • 200 gr kaas oud, geraspt
  • 75 gr hazelnoten blank
  • 6 champignons
  • 1 rode paprika
  • knoflookpoeder naar smaak
  • peper naar smaak

Courgettesaus

  • 1 courgette
  • tl kruidenbouillonpoeder
  • knoflookpoeder naar smaak
  • peper naar smaak
  • 100 ml water

Instructies

Spaghetti-notenpaté

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti in ruim water volgens gebruiksaanwijzing
  • Bekleed een cakevorm (inhoud 2 liter) aluminiumfolie. Bekleed de zijkanten en bodem met spek.
  • Klop de eieren, kwark en zure room tot een glad mengsel. Roer de bloem tot een glad papje met het water en klop dit door het eimengsel. Kaas, knoflook en peper er door roeren.
  • Noten grof hakken en toevoegen. Champignons schoonvegen en ± 5 minuten koken. Laten uitlekken. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Schep om en om een dun laagje kaasmengsel en een dun laagje spaghetti in de vorm. Herhaal dit tot de halve vorm gevuld is. Leg de champignons in het midden van de vorm. Leg de paprikareepjes ernaast. Vul de vorm verder met dunne laagjes kaasmengsel en spaghetti.
  • Dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak de paté in ca. 1 uur gaar in het midden van de oven.

Courgettesaus

  • Was de courgette en snijd hem in stukjes. Laat de courgette met het water en bouillonpoeder ca. 20 minuten zachtjes koken en giet het dan af.
  • Pureer de courgette in met een foodprocessor of staafmixer. Voeg nu de zure room, knoflookpoeder en peper toe en roer goed door.

Notities

Stort de paté op een schaal en schenk de saus erover.

0Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *